2019/1

2019/1
Vykročte s Apetitem do nového roku s optimismem a nadšením. Jakým směrem zamíří česká i světová gastronomie, předpovídají v lednovém čísle osobnosti české kulinární scény. Než ale přivítáme rok 2019, je třeba rozloučit se s rokem minulým. Pokud se chystáte slavit silvestr v opravdu velkém stylu, nezapomeňte na šampaňské a kaviár. Vše, co jste kdy chtěli vědět o ústřicích a kaviáru, zjistíte v reportáži na s. 76. Navíc vás provedeme světem šumivých vín od metod výroby až po sklenice, v nichž se nejlépe servírují. Pořádný silvestrovský večírek si ale žádá hlavně spoustu dobrého jídla: ať svým hostům připravíte smažené sýrové jednohubky, vydatný, ale přitom lehký salát, neodolatelné špízy nebo chuťovky do ruky, počítejte raději s dvojnásobným množstvím, protože všichni si přijdou přidat.
Každodenní režim vám v roce 2019 pomůže od pondělí do pátku nastolit 5 hřejivých večeří, a kdyby na vás padl zimní splín dopřejte si „comfort food“ v podobě zapečených mističek z naší nové rubriky Provinilá potěšení.
Apetit, napsáno s chutí.

Zmrzlinový pohár s opilou omáčkou

Zázračný mandlový koláč do misky

Banánový (ne)koláč s čokoládou

Pekanový koláč do misky

Fitness kuličky

Veganská čokoládová buchta

Banánový cheesecake

Malinové chia řezy

Chia pudink s čokoládou

Amarantová kaše s malinovou omáčkou

Řepný chlebíček s kozím sýrem

Batáty dvou textur se slaninou a volským okem

Zářivá šťáva s kurkumou

Boloňské špagety do ruky

Houboví šneci

Bramborové košíčky s vejcem

Tuňákové muffiny

Pikantní spirálky

Ananasový koláč s pekanovými ořechy

Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší

Vegetariánský pastýřský koláč s batátovou kaší

Rybí páj s květákovou kaší

Korejské hovězí s paprikami

Vepřový Stroganoff

Těstoviny s karamelizovanou cibulí

Špagetová dýně zapečená se sýrem

Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem

Tuňáková pěna

Smažená mozzarella s pikantní omáčkou

Řecký rýžový salát

Rajčatová polévka s pečenými paprikami
