2019/1
2019/1
Vykročte s Apetitem do nového roku s optimismem a nadšením. Jakým směrem zamíří česká i světová gastronomie, předpovídají v lednovém čísle osobnosti české kulinární scény. Než ale přivítáme rok 2019, je třeba rozloučit se s rokem minulým. Pokud se chystáte slavit silvestr v opravdu velkém stylu, nezapomeňte na šampaňské a kaviár. Vše, co jste kdy chtěli vědět o ústřicích a kaviáru, zjistíte v reportáži na s. 76. Navíc vás provedeme světem šumivých vín od metod výroby až po sklenice, v nichž se nejlépe servírují. Pořádný silvestrovský večírek si ale žádá hlavně spoustu dobrého jídla: ať svým hostům připravíte smažené sýrové jednohubky, vydatný, ale přitom lehký salát, neodolatelné špízy nebo chuťovky do ruky, počítejte raději s dvojnásobným množstvím, protože všichni si přijdou přidat.
Každodenní režim vám v roce 2019 pomůže od pondělí do pátku nastolit 5 hřejivých večeří, a kdyby na vás padl zimní splín dopřejte si „comfort food“ v podobě zapečených mističek z naší nové rubriky Provinilá potěšení.
Apetit, napsáno s chutí.
Zmrzlinový pohár s opilou omáčkou
Zázračný mandlový koláč do misky
Banánový (ne)koláč s čokoládou
Pekanový koláč do misky
Fitness kuličky
Veganská čokoládová buchta
Banánový cheesecake
Malinové chia řezy
Chia pudink s čokoládou
Amarantová kaše s malinovou omáčkou
Řepný chlebíček s kozím sýrem
Batáty dvou textur se slaninou a volským okem
Zářivá šťáva s kurkumou
Boloňské špagety do ruky
Houboví šneci
Bramborové košíčky s vejcem
Tuňákové muffiny
Pikantní spirálky
Ananasový koláč s pekanovými ořechy
Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší
Vegetariánský pastýřský koláč s batátovou kaší
Rybí páj s květákovou kaší
Korejské hovězí s paprikami
Vepřový Stroganoff
Těstoviny s karamelizovanou cibulí
Špagetová dýně zapečená se sýrem
Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem
Tuňáková pěna
Smažená mozzarella s pikantní omáčkou
Řecký rýžový salát
Rajčatová polévka s pečenými paprikami

