Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 10 min
4,1 (23x)
2. 7. 2024
Karamelový nanuk od Lunaru
Nanuky Lunar
Karamelový nanuk od Lunaru
Nanuky Lunar


Velmi snadné
< 10 min
4,1 (23x)

Když doma začnou černat banány, dají se nakrájet do mrazáku na pozdější přípravu smoothie. Jenže mrazák není bezedný a rychle se plní. Pokud máte stejný problém, máme pro vás skvělý tip, co s tím. Připravte karamelové nanuky podle receptu Lelí a Jakuba Hnidákových z Nanuků Lunar, ty se v mrazáku dlouho neohřejí, tedy vlastně neochladí. 


Nezhasínat obrazovku
Na 6–8 nanuků (podle velikosti formiček)
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 6–8 nanuků (podle velikosti formiček)
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 773 kcal
  • Bílkoviny 13 g
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 55 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(23 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/7

Červencové číslo Apetitu je od začátku do konce plné slunce. Připravili jsme pro vás zahradní oběd pod stromem a jako dezert můžete podávat některý z našich letních ovocných koláčů. A kdyby bylo velké horko, můžete se zchladit nanuky, nebo si s námi dát osvěžující koktejl z ginu. Projedeme se také po trase slavného cyklistického závodu Tour de France, ale nebojte, nohy vás bolet nebudou. My budeme hlavně jíst, a to v regionech po celé trase závodu. Jsou to totiž místa, která dala světu skvělé suroviny i jídla! Záhony na zahrádkách jsou právě plné jahod, proto pro vás máme tři tipy, jak toto skvělé ovoce uchovat na zimu ve formě netradiční zmrzliny, sirupu či kompotu. Nezapomněli jsme ani na další hvězdu letní sezony – cuketu. Vytáhli jsme pro vás hned tři letní recepty z naší kuchařky Mrkev, dýně, cuketa. Vyzkoušeli jsme rovněž méně obvyklé druhy luštěnin a vařili jsme z mungo fazolí, adzuki nebo černé cizrny. A také jsme se za dobrým jídlem vydali do Chorvatska a povídali si s šéfkuchařem Janem Punčochářem, který nám prozradil nejoblíbenější hity z jeho restaurace U Matěje a vyprávěl také o tom, jak se jeho profese změnila za posledních 25 let. Apetit, napsáno s chutí.