Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,6 (19x)
25. 8. 2014
Jemný mléčný chléb


Snadné
> 60 min
4,6 (19x)

Jednoduché a víceúčelové těsto, ze kterého můžete upéct lahodný bílý chléb, pletýnky i bochánky, podobné, jaké si můžete dát v pražském Bakeshopu.


Nezhasínat obrazovku
3-4 bochníčky
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

3-4 bochníčky

Na těsto

Na potření

Na posypání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1917.33 kcal
  • Bílkoviny 65 g
  • Sacharidy 255.33 g
  • Tuky 63 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Danielle Cornfoot, z vydání Apetit 2007/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(19 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
evee
07.01.2010 19:56
nemáte prosím skúsenosť s pečením tohoto chleba v domácej pekárni? Alebo to radšej neriskovať a upiecť ho v rúre?
  profile image
shira313
10.04.2010 11:47
Kvások si pripravím mimo pekáreň, zato miesenie jej zverím bez zaváhania :o) Cesta je toľko, že nadvihuje vrchnák pekárne. Polovica cesta by sa určite mohla nechať upiect, ale toto cesto sa mi výborne osvedčilo na pečivo. Pečiem ho v rúre spolu s nádobou s vodou, aby nevyschlo ;-)
  profile image
Han
26.09.2008 08:03
Peču ho ráda, jen hned na začátku je dobré do mouky zamíchat 100 g rozinek... Teprve pak je to to pravé pochutnání ;)
  profile image
Han
26.09.2008 08:06
teď jsem se podívala znovu na množství ingrediencí - obyčejně peču z poloviční dávky, tuku dávám ještě míň (na 500 g mouky 250 ml mléka, 1 vejce a dvě lžíce cukru, lžička instantního droždí (asi čtvrtka kostky) a jen 50 g rozehřáté hery

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/7

Červenec 2007