Tmavý bezlepkový chléb je vláčný a k nerozeznání od klasického, hodí se na snídani s vajíčky, neodoláte mu ale ani jindy během dne. Zakysaná smetana dodá chlebu příjemnou vláčnost, díky tomu se do něj zamilují ti s dietou i bez ní.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 1168.5 kcal
- Bílkoviny 14 g
- Sacharidy 210.5 g
- Tuky 24.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/4

Recept je z vydání:
Apetit 2023/4
Oslavte s dubnovým Apetitem, který vychází už 16. března, definitivní příchod jara. Duben se ponese v duchu Velikonoc, a proto nechybí trio osvědčených receptů na mazanec i čtyři nápady, jak zbylému mazanci vdechnout nový život. Přidali jsme i mrkvový dort vonící kořením, tradiční nádivku, dvě nové a neokoukané varianty beránka, ale i velikonoční sladkosti pro ty, kteří si na tradice příliš nepotrpí nebo jen hledají změnu, bufetové menu, které nasytí hladové koledníky, či lahodné jarní pečínky, jež budou ozdobou svátečního stolu. Mysleli jsme i na ty z vás, kteří se musí vyhnout lepku a přidali tři recepty na bezlepkové pečivo. Šéfredaktorka Jana pro vás sepsala vše, co možná nevíte o vejcích, a redaktorka Katka se rozhodla vypátrat recept na nejdokonalejší míchaná vejce. Darinka vás pro změnu zavede do zákulisí nové soutěže Pohlreichův souboj restaurací. Až si budete chtít od oslav vydechnout, určitě oceníte recepty na večeře pro všední dny, smoothies pro hektická rána, rubriku Skromné jídlo i ochutnávku z vegetariánské kuchařky Quick + Slow od Green Kitchen. Apetit, napsáno s chutí.