Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
3,6 (22x)
18. 7. 2014
tiramisu
Rawpixel.com
Jednoduché nepravé tiramisu
Rawpixel.com


Snadné
> 60 min
3,6 (22x)

Když na piškoty dáte ještě čerstvé ovoce, dezert bude přímo božský!


Nezhasínat obrazovku
8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 585.13 kcal
  • Bílkoviny 15.75 g
  • Sacharidy 53.5 g
  • Tuky 30.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Jednoduché nepravé tiramisu

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,6/5

Hodnocení receptu

3,6/5
(22 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
kamajka65
15.03.2009 20:06
Zajímám se o italskou kuchyni, ráda ji ochutnávám přímo v Itálii a mám z tohoto receptu divný dojem.... může být třeba jak chce senzační, ale pokud je TOTO vydáváno za TIRAMISU, co potom ostatní recepty.... jak mám teď vědět, že si ze mě zase nebude někdo utahovat v jiném receptu... navrhuji u takových paskvilů alespoň dát název jídla do uvozovek.
Antonín Šebek profile image
Antonín Šebek
20.11.2008 22:27
Mám více než 60 různých receptů na tiramisu. Letos jsem byl v Římě a OPAKOVANĚ si tam dával tiramisu. Dojem? V každé restauraci je to trochu jinak. Celkový dojem - nic moc. Kalorická bomba, nakyslé chuti. Ano, jsem proto, abychom třeba říkali "á la tiramisu" nebo tak nějak. Aby se "taliáni" nezlobili. ALE TENHLE RECEPT (který neobsahuje to strašně tučné italské mascarpone a nebezpečná vejce) považuji za jeden z nejlepších, co jsem na internetu našel. Fakt. Já bych ten recept jen drobně doplnil: před podáváním navršit šlehačkou (stačí ve spreji) a teprve navrch dát VELMI KVALITNÍ A HOŘKÉ KAKAO! Piškoty KVALITNÍ kávou jen pokapat a nemíchat kávu s alkoholem. Já jednu vrstvu pokapu alkoholem a druhou KVALITNÍM kávovým vývarem. Považuji za hlavní "fór" tohoto dezertu: střídání sladkého s HOŘKÝM !. Příjemně jste mne překvapili. Fakt se o tenhle typ dezertu zajímám.
  profile image
mmJitule
01.10.2008 12:00
Tiramisu = mascarpone, jakékoliv jiné suroviny mohou vytvořit chutný dezert, ale netvrďme si prosím, že se jedná o tiramisu. To si tento skvělý dezert nezaslouží !!!
  profile image
Lenka
27.09.2008 18:39
Já bych pomazánkové máslo určitě radši nahradila mascarpone. Mají ho skoro v každém větším supermarketu a chuť je neporovnatelná
  profile image
Tana
27.09.2008 20:55
Máte pravdu i já mám špatnou zkušenost s pomazánkovým máslem. Tiramisu z něho vyrobené je velmi hutné, těžké.
  profile image
Véronique
27.09.2008 21:07
no.. mně příjde mascarpone až zbytečně moc tučené, takže pochybuju, že ten moučník nějak zvlášť odlehčí. Mně se osvědčila kombinace ricotta a kys. smetana. Ještě k tomu nějaké ovoce a bylo to vynikající.
  profile image
šikula
28.09.2008 18:23
Spíše použít původní ingredienci, tedy mascarpone, nikoli českou náhražku pomazánkové máslo. Fuj! Proč tohle Apetit dělá...
  profile image
Levandule
30.09.2008 18:21
Dobré je i napůl mascarpone s riccotou. Myslím, že pomazánkové máslo je strašně tučné.

Recept je součástí kolekce

Související články

Líná pekařka vychází 20. března

„Každý jsme při pečení občas líný,“ říká šéfredaktorka Apetitu Jana Kopecká o nové knize Líná pekařka

Rádi pečete, ale odrazují vás dlouhé seznamy surovin a složité postupy? Právě pro vás vytvořila redakce Apetit svoji 84. kuchařku: kniha Líná pekařka je žhavou novinkou, Najdete v ní recepty na slané i sladké pečení pro nejrůznější, více či méně, slavností příležitosti. Kniha navazuje na Línou kuchařku, která vyšla v roce 2023 a měla obrovský úspěch. Zaručujeme, že pro naše recepty je potřeba minimum surovin, které nemusíte složitě shánět a nejsou ani nikterak pracné.