Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,5 (31x)
23. 3. 2016
Tiramisu s vanilkovým pudinkem


Snadné
> 60 min
4,5 (31x)

Pokud se necítíte na vytváření žloutkového krému a chcete si práci trochu usnadnit, máme řešení! Snadné a rychlé řešení při přípravě oblíbeného italského dezertu tiramisu představuje malý trik v podobě vanilkového pudinku. 


Nezhasínat obrazovku
8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 594 kcal
  • Bílkoviny 10.63 g
  • Sacharidy 48.75 g
  • Tuky 36.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(31 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Jenny
27.10.2008 10:49
Máte někdo zkušenosti s mascarpone od firmy ITALAT? Já docela hroznou, tak nevím, jestli to byla náhoda, že se ta hmota nedala konzumovat, nebo jestli je to u tohoto výrobku normální.
  profile image
Martina
31.08.2008 16:30
Nejak mi to nevyslo. Udelala jsem vsechno podle receptu. Dala jsem dotr do lednice a po par hodinach ho ochutnala (byla jsem zvedava:-)). Piskotu se mi zda malo a jsou celkem vlhke, i kdyz jsem nepouzila vsechnu kavu a pri namaceni byla opatrna. Krem se mi nejak srazil ci co, proste se v nem udelaly hrudky a nevypada to moc pekne. Taky to je celkem malo sladke... Pripada mi, ze mozna z receptu vypadnul cukr jako jedna z prisad... Tentokrat tedy neni vysledek nijak zarny, ale hmota je to celkem jedla:-)
  profile image
ales
24.10.2008 19:09
nevím jak vám ale mé ženě chutná tiramisu a moc. dělám ho už dlouho a je to lahůdka. a receptu se tak uplně držet není třeba záleží na vaší chuti. já hodříve dělal s vejici bez pudinku a to je teprve lahůdka.
  profile image
Adéla
19.07.2008 22:52
Zdravím všechny zastánce různých variant tiramisu a chtěla bych podotknout, že právě tyto spory a pokusy o inovace k tiramisu neodmyslitelně patří a přesně takovou debatu jsem na toto téma čekala:) Já osobně mám ráda pokus Jamieho Olivera, je to zajímavá podívaná a co mých zkušeností týče, chutnaly mi zatím všechny domácí verze, to co si občas objednám v kavárně bývá dost ošizené
  profile image
Aneta
01.07.2008 19:20
Mě tahle debata přijde opravdu zbytečná. Někomu chutná tohle a někomu zase jiné, je to na každým z nás vyzkouší tohle a nebo tamto. Jsem ráda, že sem přidáváte nové a nové recepty a případně nové variace. Tak by to mělo být. Jinak vše se počešťuje, ať slova, výrazy a nebo proč ne recepty..? :-) Mě to připomíná debatu ve filmu: "...se šípkovou...!" "Ne, se zelím...!" :-)) Mějte se krásně
  profile image
J.Hloušková
22.06.2008 12:57
Tiramisu 500g mascarpone 4 vejce 4 lžíce cukru krupice 1/2 šalku vína masala/není nutné/ 250ml silné překapávané kávy/může být ivíc 200g cukrářských!!! piškotů kakao nebo karob na posypání POSTUP: žloutky našlehat s 1 lžící cukru do pěny.Za stáleho míchání přidávat mascarpone. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně VMÍCHÁME!!! do žloutkové pěny a sýra. V kávě rozpustíme zbytek cukru,namáčíme cukrářské piškotya rovnáme do formy nebo do menších forem,podle počtu lidí ci nalámeme na menší dílky a dáme do vinné sklenky či menší misky.Pokapeme vínem/nemusí být/ a potřeme polovinou ušlehané hmoty.Následuje další vrstva piškotů,/víno/ a zbytek hmoty,kterou poprášíme hořkým kakaem nebo karobem. Necháme v lednici,nejlépe přes noc nebo alespoň 3 hodiny. Tiramisu je výborné,nadýchané,není přeslazené,jako české náhražky z pomazánkového másla,lučiny a šlehačky.Karob uvádím proto,že syn je alergický na kakao a tiramisu má moc rád.Karob je alternativa,kterou kupuji v bioprodejně a chuť sladkosti nezmění. Přeji dobrou chuť P.S jsem věrnou odběratelkou Vašeho časopisu,loni jsem k vánocům dostala od kamarádky předplatné,měla jsem velikou radost.Ráda vařím a Váš časopis je mou velikou inspirací.Těším se vždy na další číslo a a předchozí mám v kuchyni polici a často do nich nahlížím,třeba jen pro tu inspiraci.Vařím totiž každý den a věřím,že spousta z Vás mi potvrdí,že není problém uvařit,ale vymyslet co,aby byl jídelníček pestrý.S pozdravem Jarka Teplice
  profile image
Aiculik
03.06.2008 13:22
Neviem, preco sa tu vsetci rozculuju o tom ake ma byt "prave" Tiramisu... nedavno som pozerala na YouTube video ako to robi taliansky sefkuchar... a napriek tomu mnohi protestovali, ze to robi zle. :D Ja som toto Tiramisu robila a malo ohromny uspech...
  profile image
miriam
29.02.2008 11:31
vážení, jeden vynikající recept na tiramisu už v apetitu byl - duben 2006 - přizpusobit poměry na balení mascarpone (250g) vynechat maliny a ty ostatní serepetičky (mandle, bílá čokoládá) a je z toho to pravé tiramisu - a jak jednoduché!!!!
  profile image
Mati
18.02.2008 16:50
Ahojte. Recept je fajn, nic proti. Ale o pravych tiramisu sa vsade pise nieco uplne ine. Ale jedno je ista - do tiramisu nepatri ziadne maslo ani smotana, ale prave mascarpone - nieco ako smotanovy pomazankovy syr, ktory dostanete kupit aj v Tescu a vola sa to Mascarpone:-) A je pravda aj to, ze do praveho Tiramisu sa dava upecena piskota a nie detske alebo zakuskove piskoty - ale komu by sa chcelo to az tak prehanat, no. Amaretto je mandlovy liker a mal by obsahovat okolo 18 percent alkoholu. A ked to nahodou chcete dotiahnut do uplneho lahodneho finale, mozete miesto kakaoveho prasku pouzit dve tabulky cokolady Lind - mliecnu a horku a postruhat ju na drobny prasok a nim poprasit kolac a dat schladit. Keby ste chceli recept, tak dajte vediet. Viem, ze tiramisu je drahe... Ja som ho v sklenenej miske darovala mojej kamoske k narodeninam - fakt to bolo originalne, vyskusajte. A ete nieco - kedze kazdy ma rad nieco ine, tak nestresujte, ze ktory recept pouzit, hlavne si to vychutnajte. Drzim palec
  profile image
Sarka
22.04.2008 23:55
Souhlasim v tom, ze do tiramisu se na krem pouziva pouze mascarpone, v dnesni dobe jsou u nas na trhu i v supermarketech minimalne dve znacky. Ale co se tyce piskotu, tak v originalnich receptech se pouzivaji cukrarske tzv. Savoiardi a ne peceny piskot.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/1

Leden 2005

Související články

vanilka

Vyrobte si domácí vanilkový cukr

Vytáhli jste právě z trouby nadýchanou bábovku? Dokončete své dílo sladkým sněhobílým popraškem. Na pocukrování je nejlepší pravý vanilkový cukr - připravte si i vy báječný domácí, jehož vůni se nic nevyrovná.