Japonský mléčný chléb je dokonale vláčný a neuvěřitelně nadýchaný. Především díky technice zvané ‚tangzhong‘, která umožní, aby sladká brioška byla krásně měkká a chutnala jak obláček. Věřte, že ho budete chtít péct zas a znova!
Suroviny
NA TANGZHONG (VIZ NĚCO NAVÍC)
NA TĚSTO
Na recept
- Energie 1755 kcal
- Bílkoviny 64 g
- Sacharidy 256 g
- Tuky 44 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/4
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2018/4
Dubnové číslo Apetitu je tu a s ním i spousta nápadů, co dobrého uvařit těm nejmenším nebo jak nechat na talíři zazářit naši hvězdu sezony brokolici. Zasvětíme vás také do tajů práce s kváskem i droždím – s námi hravě zvládnete dokonalý mazanec, chléb s křupavou kůrkou, semínkové bagety i další dozlatova vypečené kousky! Nechybí ani čerstvá porce velikonoční inspirace! Čekají vás originální recepty, které sice pravděpodobně nevyřeší věčnou otázku, zda byla dříve slepice, nebo vejce, zato jsou opravdu skvělé. Mlsné koledníky pak můžete pohostit nezapomenutelnými čokoládovými dezerty nebo luxusními jogurtovými kostkami z dílny Petry Stahlové. Velikonoce budou letos opět neodolatelně lahodné! Apetit, napsáno s chutí.