„Tyhle kostky jsou ideální, když s kváskem teprve začínáte. Troufnou si na ně i ti, pro které je chleba velké sousto a chtějí si kváskové pečení nejdříve osahat. Spousta starostí odpadá - nemusíte tvarovat, nepotřebujete vybavení, stačí jen žitný kvásek...“ popisuje autorka receptu Iva Trhoňová.
Suroviny
NA ROZKVAS
NA TĚSTO
Na recept
- Energie 2227 kcal
- Bílkoviny 72 g
- Sacharidy 330 g
- Tuky 68 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/4
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2018/4
Dubnové číslo Apetitu je tu a s ním i spousta nápadů, co dobrého uvařit těm nejmenším nebo jak nechat na talíři zazářit naši hvězdu sezony brokolici. Zasvětíme vás také do tajů práce s kváskem i droždím – s námi hravě zvládnete dokonalý mazanec, chléb s křupavou kůrkou, semínkové bagety i další dozlatova vypečené kousky! Nechybí ani čerstvá porce velikonoční inspirace! Čekají vás originální recepty, které sice pravděpodobně nevyřeší věčnou otázku, zda byla dříve slepice, nebo vejce, zato jsou opravdu skvělé. Mlsné koledníky pak můžete pohostit nezapomenutelnými čokoládovými dezerty nebo luxusními jogurtovými kostkami z dílny Petry Stahlové. Velikonoce budou letos opět neodolatelně lahodné! Apetit, napsáno s chutí.