Červen si nedovedeme představit bez jahodového dortu. K dokonalému štěstí nám stáčí jednoduchý jemný piškot s vrstvou jahodové pěny a navrch čerstvé jahody zalité želatinou. A aby byl ještě krásnější, vyrovnali jsme jahody ještě po obvodu. Zkrátka jahody na třetí! Vyladěný recept na jahodový dort, který je krásný i lahodný zároveň.
Suroviny
Na piškotový korpus
Na jahodovou pěnu
Na dokončení
Na 1 porci
- Energie 635.83 kcal
- Bílkoviny 111.58 g
- Sacharidy 20.92 g
- Tuky 10.17 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/6
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/6
Červnový Apetit (v prodeji od 19. května) je naší ódou na přicházející léto a také pozvánkou do gurmánského světa plného chutí. Ty s námi můžete objevovat prostřednictvím Dnů Apetit, týdenního online festivalu toho nejlepšího jídla a pití, který si lze užít z pohodlí svého domova. Týden výhodných nákupů, slev a dárků vyvrcholí v sobotu 18. června 11. Apetit piknikem. Přijměte naše pozvání a dorazte za námi do pražské Grébovky. A jaká inspirace vás čeká na stránkách červnového vydání? Vychutnejte si s námi večeře s těstovinami či ty nejlepší jahodové recepty z naší nové kuchařky, uspořádejte pro přátele hostinu pod širým nebem, naučte se kouzlit s tortillami, zpracovat kedlubnové listy nebo připravit pravé italské rizoto. Podělíme se s vámi i o recepty na luxusní snídaně a naše tajné finty, jak děti bez nátlaku naučit jíst více luštěnin či zeleniny. Těšit se můžete i na rozhovor s čerstvou vítězkou soutěže Peče celá země Martinou Kynstlerovou. Apetit, napsáno s chutí.