Indické placky v bezlepkové variantě s pikantní batátovou náplní si rozhodně zamilujete. Recept na ‚masala dosa‘ je trochu náročný na suroviny, ale i přes jejich exotický původ si troufáme tvrdit, že všechny zakoupíte ve většině supermarketů. Pokud se vám nepodaří sehnat cizrnovou a rýžovou mouku, na konci receptu vhodnou alternativu.
Suroviny
Na náplň
Na rajtu
Na recept
- Energie 4515 kcal
- Bílkoviny 102 g
- Sacharidy 521 g
- Tuky 202 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/2
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2018/2
S únorovým číslem Apetitu vám poslední zimní měsíc uteče jako voda! Příležitostí a důvodů ke zkoušení nových receptů se najde celá řada... S netradičními kousky masa si užijte nezapomenutelný masopust, na Valentýna královsky posnídejte v posteli a masopustní úterý, kterému se v některých zemích přezdívá Pancake day čili palačinkový/lívancový den, si zpříjemněte těmi nejlepšími nápady na palačinky a lívance z celého světa. To však samozřejmě není vše! Vychutnejte si nové recepty s oblíbenými fazolemi, neodolatelné jablečné dezerty či lahodné speciality ze sýra, které vás v zimě zasytí a pohladí po duši. Nezapomeňte také nalistovat další díl naší Cukrárny. Petra Stahlová vás tentokrát naučí opravdovou klasiku – legendární věnečky Paris-Brest. Apetit, napsáno s chutí.