Za mlhavých dnů lapáme po každém slunečním paprsku a během dlouhých večerů nám přijdou vhod konejšivě sytá jídla. Když k jejich přípravě přizvete dýně, dodáte jim lahodnou chuť a prosluněné odstíny oranžové. Zkuste ji přidat do třeba kari, podzimní kabátek mu bude nesmírně slušet.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 482.5 kcal
- Bílkoviny 33.25 g
- Sacharidy 37.5 g
- Tuky 20.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/11
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/11
Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? Čekají vás poctivé husí hody, voňavá jídla z trouby i z pomalého hrnce, která vás doslova pohladí. Nechybí ani nové dýňové recepty, které budete vařit zas a znova (přísaháme!). Společně se zahřejeme čerstvým zázvorem a život si osladíme vaflemi. Jana Florentýna Zatloukalová vás nechá nahlédnout do své nové kuchařky Merendy v zástěře a šéfcukrář Café Imperial Daniele Combi vás krok za krokem provede přípravou dechberoucího dezertu Caramelia. A kam se vydáme na toulky? Tentokrát do překrásného Švýcarska. Už se těšíte? Apetit, napsáno s chutí. Listopadové číslo Apetitu je v prodeji od 14. 10.