Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
3,9 (14x)
17. 3. 2020
Dvojbarevné ‚rakvičky‘
Apetit
Dvojbarevné ‚rakvičky‘
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
3,9 (14x)

Upečte křehké košíčky s nadýchanou šlehačkou tak akorát do pusy! Nápad s pečením rakviček v malých formičkách nás baví.


Nezhasínat obrazovku
Na cca 20 malých košíčků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 20 malých košíčků
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2165 kcal
  • Bílkoviny 70 g
  • Sacharidy 180 g
  • Tuky 125 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(14 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Milena Markova profile image
Milena Markova
27.03.2020 17:52

Myslim, ze uvedena teplota je prilis nizka, rakvicky susim v troube jiz 2,5 hod a stale jsou vespod mokre. V jimych receptech se rakvicky pecou na 150 stupnu...

Lucie Velek
30.03.2020 10:13

Dobrý den, Mileno,
máte pravdu v tom, že náš recept udává nižší teplotu než většina ostatních. K finální verzi receptu jsme se dobrali dlouhým testováním a zkoušením různých variant receptů. Nám při pečení fungovala tato dosti nízká teplota, ale – jako všechny námi uvedené teploty – je třeba ji brát pouze jako orientační. Ze zkušenosti víme, že každá trouba peče jinak: pomalu nebo zprudka, chová se jinak při udržování nízkých či vysokých teplot, po kontrole teploměrem se může ukázat, že od hodnoty na termostatu se skutečná teplota v troubě liší o 10–15 (v krajním případě 20) stupňů, a to směrem nahoru i dolů... zkrátka, co trouba, to originál (a za tím si, coby žena, která se 5x stěhovala a v každém bytě narazila na jiný přístroj s osobitými vlastnosti, stojím :-) ).
Takže to, že nám recept fungoval nejlépe při pečení na 110 stupňů, bohužel neznamená, že v jiné troubě nebude potřeba teplotu trochu zvednout. Nejlepší je recept vyzkoušet, a následně přizpůsobit vlastním podmínkám.
Přejeme vám, aby to příště vyšlo už úplně perfektně! :-)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/4

Jaro už je konečně tady a dubnový Apetit je plný receptů na svěží a lehká jídla, která vnesou rozmarnou jarní náladu i na váš stůl. Oslavte Velikonoce společně se známými šéfkuchaři a autory kuchařek, kteří se s námi v rubrice Jídlo mého srdce podělili o své oblíbené recepty a navrch přidali i velikonoční vzpomínky, veselé historky a tipy, co dát koledníkům a jak zpracovat vykoledovaná vejce. V oslavě svátků jara pokračujte i o víkendu lehkým menu na neděli a sladkými velikonočními recepty. Pokud si budete chtít po všech velikonočních pochoutkách dát něco nabitého vitaminy, nalistujte si strany plné čerstvého lupení. Hvězdami sezony jsou v dubnu mladé lístky špenátu, polníčku a rukoly, které můžete jíst nejen v salátech, ale i v polévce, těstovinách, jako přílohu k masu, ba dokonce i v lívancích. Apetit, napsáno s chutí