Upečte křehké košíčky s nadýchanou šlehačkou tak akorát do pusy! Nápad s pečením rakviček v malých formičkách nás baví.
Suroviny
Na recept
- Energie 2165 kcal
- Bílkoviny 70 g
- Sacharidy 180 g
- Tuky 125 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/4
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2019/4
Jaro už je konečně tady a dubnový Apetit je plný receptů na svěží a lehká jídla, která vnesou rozmarnou jarní náladu i na váš stůl. Oslavte Velikonoce společně se známými šéfkuchaři a autory kuchařek, kteří se s námi v rubrice Jídlo mého srdce podělili o své oblíbené recepty a navrch přidali i velikonoční vzpomínky, veselé historky a tipy, co dát koledníkům a jak zpracovat vykoledovaná vejce. V oslavě svátků jara pokračujte i o víkendu lehkým menu na neděli a sladkými velikonočními recepty. Pokud si budete chtít po všech velikonočních pochoutkách dát něco nabitého vitaminy, nalistujte si strany plné čerstvého lupení. Hvězdami sezony jsou v dubnu mladé lístky špenátu, polníčku a rukoly, které můžete jíst nejen v salátech, ale i v polévce, těstovinách, jako přílohu k masu, ba dokonce i v lívancích. Apetit, napsáno s chutí
Komentáře
Myslim, ze uvedena teplota je prilis nizka, rakvicky susim v troube jiz 2,5 hod a stale jsou vespod mokre. V jimych receptech se rakvicky pecou na 150 stupnu...
Dobrý den, Mileno,
máte pravdu v tom, že náš recept udává nižší teplotu než většina ostatních. K finální verzi receptu jsme se dobrali dlouhým testováním a zkoušením různých variant receptů. Nám při pečení fungovala tato dosti nízká teplota, ale – jako všechny námi uvedené teploty – je třeba ji brát pouze jako orientační. Ze zkušenosti víme, že každá trouba peče jinak: pomalu nebo zprudka, chová se jinak při udržování nízkých či vysokých teplot, po kontrole teploměrem se může ukázat, že od hodnoty na termostatu se skutečná teplota v troubě liší o 10–15 (v krajním případě 20) stupňů, a to směrem nahoru i dolů... zkrátka, co trouba, to originál (a za tím si, coby žena, která se 5x stěhovala a v každém bytě narazila na jiný přístroj s osobitými vlastnosti, stojím :-) ).
Takže to, že nám recept fungoval nejlépe při pečení na 110 stupňů, bohužel neznamená, že v jiné troubě nebude potřeba teplotu trochu zvednout. Nejlepší je recept vyzkoušet, a následně přizpůsobit vlastním podmínkám.
Přejeme vám, aby to příště vyšlo už úplně perfektně! :-)