Rakvička je česká klasika, která má sice svou ustálenou podobu, přesto se s ní dá pohrát a vytvořit originální podobu. Našim čtenářům, kteří se zapojili do dalšího kola Výzvy Sladké trojky, se to podařilo!
Rakvička dokáže být pořádně zrádná. Musíte vychytat několik úskalí včetně teploty v troubě, i proto nepatří mezi nejoblíbenější disciplíny. Naši čtenáři nás však nezklamali a do rakvičkové výzvy poslali překrásné dezerty. Na výsledky rakvičkové výzvy se moc těšil Vojta Vrtiška, jeden z členů Sladké trojky.
Porota za vítěze vybrala rakvičky Františka Stejskala zdobené kokosovou ganache a meruňkovým gelem. „Řekl jsem si, že je pro mě klasické provedení rakvičky nuda. Zachoval jsem tedy všechny suroviny, které do rakvičky patří, a přidal pár navíc,“ napsal nám autor vítězného dezertu.
Klasický žloutkový korpus ozvláštnil tonka fazolí, rakvičku naplnil křupavou vrstvou z kokosu a bílé čokolády. „Na to jsem položil zkaramelizované meruňky, nanesl šlehanou kokosovou ganache a do středu jsem dal překvapení – gel z meruněk a rozmarýnu. Pak už jen dozdobil,“ doplnil František Stejskal, který za své originální ztvárnění české klasicky získal voucher do sítě kaváren IPPA Café v hodnotě 1000 Kč.
Zajímá vás, jak si s rakvičkovou výzvou poradili další čtenáři? Podívejte se do naší fotogalerie. A pokud se chcete zapojit, v tuto chvíli probíhá výzva na téma Zmrzlina v oplatce. Stačí vyrobit domácí zmrzlinu, naplnit ji do upečené sušenky a celý dezert vyfotit a poslat do 25. srpna na adresu vyzva@apetitonline.cz Nejlepší zmrzlinu odměníme voucherem do IPPA Café a fotografii otiskneme na stránkách časopisu Apetit.
Zdroj: Apetit