Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,1 (70x)
22. 7. 2022
Dunajské vlny s náplní z mascarpone a tvarohu
Apetit
Dunajské vlny s náplní z mascarpone a tvarohu
Apetit


Snadné
> 60 min
4,1 (70x)

V redakci jsme tuhle verzi oblíbených řezů překřtili na míša na Dunaji – klasický máslový krém jsme totiž zaměnili za lehčí variantu z mascarpone a tvarohu, takže dezert chutná jako dokonalé propojení dunajských vln a řezů míša. Slast!


Nezhasínat obrazovku
Na formu 30 x 30 cm
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na formu 30 x 30 cm

Na těsto

Na náplň

Na polevu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 10135 kcal
  • Bílkoviny 191 g
  • Sacharidy 692 g
  • Tuky 711 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(70 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Míša řezy

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/8

Právě vychází pořádně žhavé srpnové číslo Apetitu plné slunce a chutných prázdninových nápadů! Máme pro vás koktejly, které vás v parném létě dokonale osvěží, přidáme i návod, jak na domácí noky i originální salát Caesar. Těšit se můžete na rychlé a jednoduché rodinné večeře, chalupářské menu, ale i na exkluzivní recepty od držitelů michelinských hvězd. Blíže vás seznámíme s olivovým olejem a poradíme, jak naplno využít jeho chuť a potenciál. Samozřejmě budeme vařit s tím nejlepším, co v srpnu dozrává – čerstvými rajčaty, paprikami a lilky. Jako třešinku na závěr jsme pro vás připravili hříšné řezy, o kterých se vám ještě dlouho budou zdát opravdu sladké sny. Srpnové číslo je v prodeji od 15. 8. 2021. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2570410253.jpg

Domácí mascarpone přímo z vaší kuchyně? Žádný problém! Potřebujete jen dvě suroviny a trochu času

Tiramisu si jde jen těžko představit bez mascarpone, to ale patří i do řady dalších dezertů a slaných receptů. Jemný krémový sýr původem z italské Lombardie je běžně dostupný v obchodech, ale jeho domácí příprava je překvapivě jednoduchá a vyžaduje pouze dvě suroviny: smetanu ke šlehání a citronovou šťávu. Výsledkem je čerstvý a lahodný sýr, který může předčit i ten kupovaný.