Donuty jsou koblížky s dírou uprostřed, glazované pestrobarevnými polevami. Jsou typicky smažené, my pro vás ale máme variantu z trouby. Pečené donuty (doughnuty) jsou krásně nadýchané a ušetříte spoustu oleje. Polevu můžete zvolit hned z pěti různých variant. A nezapomeňte na posypku! Zda to budou sekané oříšky, sezam, čokoládové nebo cukrové sypání je jen na vás.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 441.25 kcal
- Bílkoviny 15.38 g
- Sacharidy 37.81 g
- Tuky 24.13 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/9
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/9
Zářijový Apetit je tu a s ním i poctivá porce čerstvé inspirace pro to nejlahodnější babí léto! V novém čísle vám naservírujeme večeře, které následně snadno přetransformujete v ty nejlepší svačiny do školy, do práce či na výlet. A protože svačinových nápadů není nikdy dost, přidáme ještě nášup v podobě velkého svačinového manuálu. Vezměte start nového školního roku jako příležitost naučit se něco nového – naložte kimči, připravte vlastní směs koření, vařte z pravých i nepravých obilovin, či osvěžte klasické recepty svěžími nápady. Následně si s námi můžete osladit září opojnými fíky či dezerty plnými právě dozrávajícího ovoce. Společně se také vydáme na cestu časem a uvaříme si oblíbená jídla českých hvězd stříbrného plátna 30. let. Nahlédneme do krásné kuchařky Mamachef a popovídáme si s antropoložkou jídla doktorkou Evou Ferrarovou. Zářijové číslo Apetitu je v prodeji od 12. 8. Apetit, napsáno s chutí.