Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 75 min
5,0 (7x)
8. 2. 2024
Dhal s červenou čočkou, dýní a pikantní tarkou
Apetit
Dhal s červenou čočkou, dýní a pikantní tarkou
Apetit


Velmi snadné
< 75 min
5,0 (7x)

Dhal či dhál (správně ovšem krátce a bez h – dal) je oblíbené indické jídlo z luštěnin. Slovo dal označuje právě luštěniny. Hřejivý luštěninový pokrm z červené čočky omamně voní kořením. Dal můžete podávat s rýží nebo indickým chlebem naan, je ovšem sytý a výživný sám o sobě. Recept na dhal s dýní jsme obohatili o pikantní tarku. Tarka je aromatické ochucovadlo, připravené na oleji a přidávané na luštěninová jídla těsně před podáváním.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na tarku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 559 kcal
  • Bílkoviny 23 g
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 18 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/2

K únoru, měsíci neodmyslitelně spjatému s masopustem a řadou zvyků, tradičně patří vepřové maso ve všech podobách, koblihy a palačinky. Ani jedno nebude v novém vydání Apetitu, které vychází už 12. ledna, rozhodně chybět. Pokud vás ovšem na bůček, kolínko či slaninu příliš neužije, nezoufejte. Abychom masovou nálož vyvážili, sepsali jsme pro vás totiž i recepty na 5 neotřelých večeří bez masa. Vytáhli jsme také staré kuchařské sešity a nalezeným pokrmům oblékli modernější kabátek. O své tipy, jak správně sestavit zdravou snídaňovou, obědovou či svačinovou krabičku, se s námi podělila nutriční terapeutka Lada Nosková. Život vám osladíme svůdnými dezerty z bílé čokolády, které jsou jako stvořené na oslavu svátku svatého Valentýna. Pokud by pro vás byly málo vášnivé, vsaďte na recepty z restaurace Brasileiro, které vám do kuchyně zaručeně vnesou pořádně žhavé brazilské rytmy. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

20250731_Letní_pomazánka_z_červené_čočky_foto-4.jpg

Hledáte lehkou letní pomazánku, která osvěží, zasytí a chutná i dětem? Dejte šanci červené čočce!

Zdravá pomazánka, která v létě osvěží a zároveň zasytí, může být i chutná. Nevěříte? Vyzkoušejte jednoduchý recept z červené čočky s mrkví, česnekem, citronem a bylinkami, který skvěle funguje nejen jako pomazánka na chleba, ale i jako dip ke grilované zelenině. Navíc ho snadno upravíte podle chuti – od orientální varianty po jemnější verzi pro děti.