Čočkový dhal si vás získá nejen rychlostí přípravy, ale především chutí. Kořeněná směs čočky a cizrny je totiž přímo návyková. Dhal z červené čočky vás zasytí a dodá pořádnou dávku vlákniny a také rostlinných bílkovin. Podávejte s chlebem naan nebo jiným oblíbeným pečivem.
Videorecept
Suroviny
Na recept
- Energie 1711 kcal
- Bílkoviny 89 g
- Sacharidy 216 g
- Tuky 29 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/3
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2017/3
Březnové číslo Apetitu je od první do poslední strany naplněné svěžími nápady, jak si užít dlouho očekávaný začátek jara! Protože letos je celý březen postní, máme pro vás celou řadu tipů, jak na jaře odlehčit a ozdravit jídelníček. Naučíme vás připravovat vyvážené, zdravé a syté snídaně, které vás nabijí energií na celé dopoledne, jíst více zeleniny a luštěnin a trochu méně masa (a přitom nestrádat) nebo zapojit do jídelníčku na první pohled nenápadné potraviny, které skrývají přímo zázračnou sílu a blahodárné účinky. Chybět nebude ani vtipný hospodský kvíz! Pozvěte přátele a překvapte je dobrotami podle našich receptů i pořádně záludnými otázkami. Věřte nám, bude to zábava! Apetit, napsáno s chutí.