Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,2 (132x)
18. 7. 2014
Čokoládový dort se zakysanou smetanou a javorovým sirupem
Apetit
Čokoládový dort se zakysanou smetanou a javorovým sirupem
Apetit


Snadné
> 60 min
4,2 (132x)

Fantastický čokoládový dort, jehož příprava vám zabere jen 45 minut času. Bohatý čokoládový dort se zakysanou smetanou a javorovým sirupem, který vyniká vláčností, jemnou chutí a jednoduchou přípravou. Dezert ideální pro slavnostní příležitosti i víkendové mlsání.


Nezhasínat obrazovku
12 porcí
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

12 porcí

Na polevu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 548.17 kcal
  • Bílkoviny 7.17 g
  • Sacharidy 59.92 g
  • Tuky 30.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(132 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

barbora laj profile image
barbora laj
18.09.2021 21:08
ahoj, prosim vedel by mi nikto doporucit velkost formy aby to vyzeralo cca ako na obrazku, teda aby ten dort bol taky pekne vysoky…vzhladom na mnozstva netusim po ktorej velkosti siahnut…at to nedopadne na cokoladovu placku;) vopred vam dakujem
Martina Kojzarová
20.09.2021 10:04

Dobrý den, Barboro,
v receptu je doporučena forma o průměru 20 cm (respektive dvě formy o tomto průměru). Chybu neuděláte ani s formami o průměru 18 či 19 cm :-).

Držíme palce, ať se dort vydaří na výbornou, 
redakce Apetitu

Max Braun
09.12.2019 12:20

To není normální, že v té polevě má být 30 dkg cukru, vždyť ta čokoláda už je sladká a másla a smetany je tam jen málo.Vidím to tak na 10-15 dkg cukru.

Martina Kojzarová
10.12.2019 12:47

Dobrý den,
máte pravdu, 300 g se může zdát jako závratné množství cukru. Radíme určitě použít tmavou čokoládu s vysokým podílem kakaa, která by výrazně sladká být neměla. I tak je ale samozřejmě množství cukru otázkou osobní chuti a prefencí. Navíc je recept z roku 2008 a od té doby se mnohé změnilo :-). Určitě se nemusíte bát ho snížit tak, aby výsledná sladkost byla tak akorát.

Přejeme krásné svátky, redakce Apetitu

  profile image
janina2
23.04.2010 19:43
Poleva byla příliš sladká. Příště dám určitě méně moučkového cukru. Jinak nemá dort chybu.
Leona Sodomková
29.01.2010 19:18
Tak tento dort nemá chybu, je opravdu zatím ten nejčokoládovější čokoládový dort. A ta poleva!
Jana Ziobrová profile image
Jana Ziobrová
30.04.2009 12:47
Mě teda ani moc nevadí od koho tento dort je, ale je vynikající. Jiný už ani nepeču.
Hana Teršová profile image
Hana Teršová
15.04.2009 14:54
Možná byste měli uvést, že tento recept je od Nigelly Lawson - Tradiční čokoládový dort!
Lenka B. profile image
Lenka B.
14.12.2014 08:02

Osobně si myslím, že je úplně jedno od koho ten recept je, neboť je dost možné, že i Nigella ho od někoho opsala a chlubí se cizím peřím. Na chuť to vliv nemá a tenhle dort je ten nejlepší čokoládový, který znám.

Sui Generis
02.08.2014 08:59

Dělala jsem ho, korpus dobrý, ale 30dkg moučkového cukru do polevy je strašně moc.Bylo to tak příííííšerně, ale opravdu neskutečně sladké, že to doma nikomu nechutnalo a ta sladkost úplně přebila chuť té čokolády.Myslím si, že je v receptu chyba!

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/4

Duben 2008