Klasický vídeňský Sacher dort jsme místo tradiční tmavé barvy oblékli do andělsky bělostného kabátku z bílé čokolády. Kombinace vláčného korpusu, meruňkového džemu a ganache z bílé čokolády funguje na výbornou!
Videorecept
Porce
Suroviny
Porce
Na korpus
Na ganache a dokončení
Na 1 porci
- Energie 321.1 kcal
- Bílkoviny 5.85 g
- Sacharidy 27.6 g
- Tuky 21.35 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/2
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/2
K únoru, měsíci neodmyslitelně spjatému s masopustem a řadou zvyků, tradičně patří vepřové maso ve všech podobách, koblihy a palačinky. Ani jedno nebude v novém vydání Apetitu, které vychází už 12. ledna, rozhodně chybět. Pokud vás ovšem na bůček, kolínko či slaninu příliš neužije, nezoufejte. Abychom masovou nálož vyvážili, sepsali jsme pro vás totiž i recepty na 5 neotřelých večeří bez masa. Vytáhli jsme také staré kuchařské sešity a nalezeným pokrmům oblékli modernější kabátek. O své tipy, jak správně sestavit zdravou snídaňovou, obědovou či svačinovou krabičku, se s námi podělila nutriční terapeutka Lada Nosková. Život vám osladíme svůdnými dezerty z bílé čokolády, které jsou jako stvořené na oslavu svátku svatého Valentýna. Pokud by pro vás byly málo vášnivé, vsaďte na recepty z restaurace Brasileiro, které vám do kuchyně zaručeně vnesou pořádně žhavé brazilské rytmy. Apetit, napsáno s chutí.