Čokoládové muffiny můžete klidně jíst samotné, ale skvěle si rozumějí s lehkými krémy, kterými je přetvoříte na cupcakes. Základní recept na kypré a vláčné čokoládové muffiny můžete obměňovat podle situace. Přidejte do těsta nasekané ořechy, kousky čokolády nebo je před pečením naplňte džemem.
Videorecept
Suroviny
Na recept
- Energie 3619 kcal
- Bílkoviny 71 g
- Sacharidy 440 g
- Tuky 168 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/2
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2014/2
Thajsko na talířiSólo pro pašíkaSladký ValentýnRecepty jako křen
Komentáře
Dobrý den, paní Vyležíková,
velmi nás to mrzí, ale při převádění receptu ze starého webu na nový si v něm zařádil šotek a místo lžiček byly chybně uvedeny lžíce. Děkujeme za upozornění na nesrovnalost, díky kterému jsme mohli recept opravit. Nyní už je v pořádku. Moc se omlouváme!
redakce Apetitu
Jsou výborné!! Ubrala jsem ale polovinu cukru a podle nás TOP!! Jinak, ten cukr se změklým máslem lze míchat, jen je opravdu nutné míchat ne metlami a těch 5min. Pak se z toho stane ta svetlá pěna. Určitě je to recept, který budu pravidelně tvořit :-) Díky.
Nevím, jakou má autor receptu formu, ale na 12 muffinů to těsto fakt není. To tak na 18. A krom toho, změklé máslo se s třtinovým cukrem moc rozmíchat nedá. Tenhle recept už dělat nebudu, je to akorát k naštvání.
Nemáme rádi moc sladké dezerty, takže jsem ubrala třetinu cukru, muffiny jsou výborné, díky čokoládě vláčné. Přidala jsem tvarohový krém. Jen se po nich zaprášilo.