Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
4,5 (190x)
19. 12. 2016
Čokoládové lanýže
Apetit
Čokoládové lanýže
Apetit


Snadné
< 30 min
4,5 (190x)

Udělejte si domácí čokoládové lanýže! Zaručujeme vám, že budou ještě chutnější a jemnější než ty z belgické čokoládovny. Až navíc zjistíte, jak směšně snadné a efektní jsou, nejspíš domácími pralinkami obdarujete veškeré příbuzenstvo. Několikrát.


Nezhasínat obrazovku
50 kousků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

50 kousků
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 48.5 kcal
  • Bílkoviny 0.52 g
  • Sacharidy 2.58 g
  • Tuky 3.86 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(190 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Nepečené kokosové kuličky

Komentáře

  profile image
terchy
10.11.2018 17:06

Vynikající lanýže. Pokaždé, když je uděláme, tak mají obrovský úspěch :-) Dobrá je kombinace s pomerančem (pomerančová kůra nebo esenciální pomerančový olej). Jinak cukr nepřidávám žádný, lanýže jsou sladké dost díky použité čokoládě (dělám ze 70%).

Magdaléna Jelínková profile image
Magdaléna Jelínková
18.12.2009 12:34
Toto cukroví dělám už druhé Vánoce. Loni jsem je dala jako dárek mému bratrovi a měli jste vidět ten ohlas:). Obalovala jsem je v oříškách, kokosu a čokoládě a výsledek vyl vynikající. Vřele doporučuji!!!
  profile image
caramilla
22.11.2009 17:06
Zkoušela jsem minulý rok na Vánoce. Naprosto bezkonkurenční a lahodná chuť, která jako jediná se mi během Vánoc nepřejedla! Jako dárek úžasné, pokud to dřív nesníte:-) Použila jsem Fair Trade čokoládu a Fair Trade kakao.
  profile image
zuzana.piekutowska
27.10.2009 15:27
Lanýže jsou opravdu vynikající a jednoduché. Při druhém pokusu jsem použila polovinu čokolády s nasekanými oříšky a výsledek byl skvělý. Myslím, že příště vyzkouším i jiné čokolády s příchutí. Jen 50 kousků se mi nepodařilo, a to jsem dle mého dělala malé kousky. Takže počítejte i o 15 méně. Každopádně jako dárek to mělo obrovský úspěch a jeden konzument se vyjádřil, že jsou delikatesní :-).

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/12

Prosinec 2007

Související články

21 překvapivých faktů o čokoládě

Když se řekne čokoláda, každému se vybaví sladká, kakaová chuť příjemně se rozplývající na jazyku. Není divu, že čokoláda je nejpopulárnější sladkostí na světě. Každý z nás má doma určitě schovanou alespoň jednu tabulku, po které občas sáhne, když nás přepadne chuť na sladké nebo si chceme zklidnit nervy, protože, jak je známo, čokoláda má antistresové účinky. Existuje ale spoustu dalších zajímavých faktů o čokoládě, o kterých jste ještě určitě neslyšeli. Pojďte se na ně s námi podívat.