Churros jsou smažené tyčinky, křupavé na povrchu a jemné uvnitř. Voní po vanilce a často se obalují ve skořicovém cukru nebo podávají s čokoládovou omáčkou. Tato dobrota je rozšířená ve Španělsku, Portugalsku i v Latinské Americe, kde si ji můžete běžně koupit na ulici v kornoutu jen tak do ruky. Pokud však máte chuť na churros a nevíte, kde je u nás koupit, můžete si je připravit sami. Na těsto potřebujete jen pár ingrediencí a na omáčku dvě tabulky čokolády a smetanu.
Suroviny
Na omáčku
Na recept
- Energie 3462 kcal
- Bílkoviny 88 g
- Sacharidy 196 g
- Tuky 259 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/2
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2015/2
Domácí klobáskyOběd na zahřátíDokonalé palačinkySnídaně pro dvaCibule & česnekKoblihy & spol.