Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,0 (445x)
7. 10. 2015
Cheesecake
Apetit
Cheesecake
Apetit


Snadné
> 60 min
4,0 (445x)

Zpočátku se cheesecake pekl s klasickým těstem, v proslulém Reubenově lahůdkářství ještě ve vodní lázni. Pak se spolu s vynálezem digestivních sušenek, které po rozdrcení a spojení s máslem vytvořily pevný základ, objevila také nepečená, pouze vychlazená forma. Ale i sušenkový základ se péct dá. Citrusovou verzi proslavily floridské ostrovy Keys a jejich voňavé limetky. Ta newyorská se zase neobejde bez jahodové korunky. Dnešní cheesecaky často spojují různé postupy i ingredience; důkaz a recept máte před sebou.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
8-10 řezů
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8-10 řezů
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 459.63 kcal
  • Bílkoviny 19.13 g
  • Sacharidy 32.5 g
  • Tuky 26.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(445 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/5

Květen 2007

Související články

20250331_Cheesecake_foto.jpg

Cheesecake: Vyzkoušejte videorecept na slavný dezert se staletou historií

Jemný, krémový a s nekonečnými variacemi – cheesecake je sladký král, který si podmanil svět dezertů. Jeho cesta začala už ve starověkém Řecku, ale skutečný boom zažil až v Americe, kde se stal symbolem každé dobré cukrárny. Užijte si ho s čerstvým ovocem, voňavými limetkami nebo s čokoládou a dopřejte mu místo i na svém stole, rozhodně vás nezklame.