Zpočátku se cheesecake pekl s klasickým těstem, v proslulém Reubenově lahůdkářství ještě ve vodní lázni. Pak se spolu s vynálezem digestivních sušenek, které po rozdrcení a spojení s máslem vytvořily pevný základ, objevila také nepečená, pouze vychlazená forma. Ale i sušenkový základ se péct dá. Citrusovou verzi proslavily floridské ostrovy Keys a jejich voňavé limetky. Ta newyorská se zase neobejde bez jahodové korunky. Dnešní cheesecaky často spojují různé postupy i ingredience; důkaz a recept máte před sebou.
Videorecept
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 459.63 kcal
- Bílkoviny 19.13 g
- Sacharidy 32.5 g
- Tuky 26.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/5
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2007/5
Květen 2007