Brokolicová polévka se dá uvařit na sto a jeden způsob – nejspíš proto se nám nikdy neomrzí! Tato je navíc se špenátem a čedarem. Při servírování jsme polévku doplnili ještě o kopeček zakysané smetany. Zkrátka jednoduchá zeleninová polévka, na které si pochutná celá rodina.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 257.5 kcal
- Bílkoviny 11 g
- Sacharidy 17.5 g
- Tuky 13.25 g
Postup přípravy
NĚCO NAVÍC
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/6
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/6
Červnový Apetit přináší 127 receptů a tipů, jak využít sezonní úrodu. Čekají vás nostalgické dezerty z jahod, 5 večeří s chutí Středomoří, poctivé sendviče na výlety do přírody, báječné recepty s karotkou, květákem, kedlubnami, jarní cibulkou či cuketami okořeněné čerstvými bylinkami. A protože k létu patří zmrzlina, máme pro vás i ukázku ze zbrusu nové Zmrzlinové kuchařky s recepty na ovocný sorbet, smetanové kopečky i domácí kornoutky. Nechybějí ani recepty, rozhovory a rady navíc z pořadu Menu pro Emu. S úspěšnými kulináři, jejich produkty a recepty jsme zavzpomínali na 9 ročníků Apetit pikniku. Jubilejní 10. ročník kvůli koronavirové krizi nahradila Apetit Výzva, v níž spolu s Rohlik.cz podpoříme nové tváře a lokální výrobky. Apetit, napsáno s chutí