Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 50 min
3,7 (7x)
5. 3. 2024
Brambory s těstovinami a mletou paprikou
Apetit
Brambory s těstovinami a mletou paprikou
Apetit


Velmi snadné
< 50 min
3,7 (7x)

 Recept na brambory s těstovinami koluje ve středoevropském prostoru v různých obměnách nejčastěji jako granadýr nebo grenadýrmarš. V Maďarsku mu říkají krumplis tészta a právě ‚uherskou’ verzí jsme se inspirovali. Mletá paprika dodá téhle lidové lahůdce skvělou chuť.


Nezhasínat obrazovku

Porce

3
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

3
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 707 kcal
  • Bílkoviny 16.33 g
  • Sacharidy 114.67 g
  • Tuky 18.33 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,7/5

Hodnocení receptu

3,7/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/3

Přivítejte s březnovým Apetitem, který vychází už 16. 2. 2023, přicházející jaro. To se do nového vydání promítlo hlavně v podobě vitaminy nabitých klíčků a výhonků, které jsme nejdříve vypěstovali a poté použili do lahodných pokrmů. Nechybí ani další poklad sezony – nádherně zbarvené krvavé pomeranče, které zazáří nejen v salátech a dezertech, ale překvapivě i v majonéze či jako doprovod pečených kachních stehen. Společně se také vrhneme na jarní úklid lednice, ze zbytků džemů, arašídového másla, citronového krému či kondenzovaného mléka upečeme úžasné dezerty. Vzhledem k tomu, že březnové dny bývají ještě chladné, přidáme na zahřátí recepty na čtveřici pozapomenutých českých polévek a indické speciality od Ilony Bansal. Připravili jsme pro vás i ochutnávku z nové knihy z dílny Apetitu, kuchařky Mleté maso. Vyzpovídali jsme také sedm inspirativních žen, kterým se daří měnit tvář české gastronomické scény. Apetit, napsáno s chutí.