2023/3
2023/3
Přivítejte s březnovým Apetitem, který vychází už 16. 2. 2023, přicházející jaro.
To se do nového vydání promítlo hlavně v podobě vitaminy nabitých klíčků a výhonků, které jsme nejdříve vypěstovali a poté použili do lahodných pokrmů. Nechybí ani další poklad sezony – nádherně zbarvené krvavé pomeranče, které zazáří nejen v salátech a dezertech, ale překvapivě i v majonéze či jako doprovod pečených kachních stehen.
Společně se také vrhneme na jarní úklid lednice, ze zbytků džemů, arašídového másla, citronového krému či kondenzovaného mléka upečeme úžasné dezerty.
Vzhledem k tomu, že březnové dny bývají ještě chladné, přidáme na zahřátí recepty na čtveřici pozapomenutých českých polévek a indické speciality od Ilony Bansal.
Připravili jsme pro vás i ochutnávku z nové knihy z dílny Apetitu, kuchařky Mleté maso. Vyzpovídali jsme také sedm inspirativních žen, kterým se daří měnit tvář české gastronomické scény.
Apetit, napsáno s chutí.
Kachní prsa na pomerančích
Linguine s lososem a brokolicí
Kuřecí křídla s dipem z modrého sýra
Vepřové kotlety s mrkvovo-pastinákovou kaší
Steak se smetanovo-hořčičnou omáčkou
Slovácká zeleninová polévka
Pajšlouka z králíka
Rychlá vajíčkovo-krupicová polévka s bramborovými smaženkami
Kytičky s džemem
Švédské party kuličky
Polonahý burger s batáty
Masová roláda z bramborových plátků
,Korejská‘ polévka s mletým vepřovým
Smažené nudle se zeleninou a mungo výhonky
Pučálka
Opékané fazole
Mrkvový třímlékový koláč
Brambory s těstovinami a mletou paprikou
Svěží citronový koláč
Těstoviny s mletým hovězím a fazolemi
Vaječný burger