2023/3

2023/3
Přivítejte s březnovým Apetitem, který vychází už 16. 2. 2023, přicházející jaro.
To se do nového vydání promítlo hlavně v podobě vitaminy nabitých klíčků a výhonků, které jsme nejdříve vypěstovali a poté použili do lahodných pokrmů. Nechybí ani další poklad sezony – nádherně zbarvené krvavé pomeranče, které zazáří nejen v salátech a dezertech, ale překvapivě i v majonéze či jako doprovod pečených kachních stehen.
Společně se také vrhneme na jarní úklid lednice, ze zbytků džemů, arašídového másla, citronového krému či kondenzovaného mléka upečeme úžasné dezerty.
Vzhledem k tomu, že březnové dny bývají ještě chladné, přidáme na zahřátí recepty na čtveřici pozapomenutých českých polévek a indické speciality od Ilony Bansal.
Připravili jsme pro vás i ochutnávku z nové knihy z dílny Apetitu, kuchařky Mleté maso. Vyzpovídali jsme také sedm inspirativních žen, kterým se daří měnit tvář české gastronomické scény.
Apetit, napsáno s chutí.

Kachní prsa na pomerančích

Linguine s lososem a brokolicí

Kuřecí křídla s dipem z modrého sýra

Vepřové kotlety s mrkvovo-pastinákovou kaší

Steak se smetanovo-hořčičnou omáčkou

Slovácká zeleninová polévka

Pajšlouka z králíka

Rychlá vajíčkovo-krupicová polévka s bramborovými smaženkami

Kytičky s džemem

Švédské party kuličky

Polonahý burger s batáty

Masová roláda z bramborových plátků

,Korejská‘ polévka s mletým vepřovým

Smažené nudle se zeleninou a mungo výhonky

Pučálka

Opékané fazole

Mrkvový třímlékový koláč

Brambory s těstovinami a mletou paprikou

Svěží citronový koláč

Těstoviny s mletým hovězím a fazolemi

Vaječný burger
