Brambory jsou levné, dostupné a sluší jim minimalistická úprava. Přísady na bramborové placky máte určitě všechny po ruce. Abyste doplnili bílkoviny, servírujte je s jogurtovým dipem. Když z placek vynecháte mouku, budou extra křupavé! Škrob funguje jako pojivo, takže se placičky nebudou rozpadat.
Porce
Suroviny
Porce
Na dip
Na 1 porci
- Energie 181 kcal
- Bílkoviny 5.17 g
- Sacharidy 34.33 g
- Tuky 1.83 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/4

Recept je z vydání:
Apetit 2024/4
Oslavte Velikonoce a příchod jara s dubnovým Apetitem, který je v prodeji 14. 3. 2024. Vychutnejte si první jarní slunce a prostřete stůl pro velikonoční hostinu pod širým nebem: na menu je ředkvičková polévka, jehněčí kotletky, mrkvové rizoto a sladcí citronoví zajíčci. Ve velikonočním duchu se nesou i další recepty, do mladého masa (telecího, králičího nebo krůtího) jsme schovali různé druhy nádivek a nezapomněli jsme ani na mladé kopřivy, které jsme využili v receptech na polévku, těstoviny i sladký koláč s citronovou polevou. Při přípravě kynutých moučníků jsme se inspirovali britskými velikonočními bochánky hot cross buns a pro koledníky jsme napekli i čtyři různé druhy cupcaků: citronové ve tvaru kuřátek, matcha cupcaky s krémem z bílé čokolády, dortíky á la mrkvový dort a čokoládové s meruňkami. Helenu Fléglovou jsme požádali, zda by nás krok za krokem naučila francouzské croissanty. Do světa jsme se podívali s naší novou kuchařkou z edice Apetit Slavná vejce, která nabídne asijské závitky s vejci a slaninou, turecké pide a mexická rančerská vejce. V Česku jsme navštívili jehněčí farmu a zajímali se o produkci jehněčího masa a také jsme si vyzkoušeli výrobu domácí kombuchy, populární perlivé limonády. Apetit, napsáno s chutí.