Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 50 min
4,3 (18x)
9. 10. 2018
Bramborové placky se sýrem
Apetit
Bramborové placky se sýrem
Apetit


Velmi snadné
< 50 min
4,3 (18x)

Tento recept nabízí nový pohled na stálici klasické české venkovské kuchyně. Bramborové placky se sýrem jsou skvělou chuťovkou i zajímavou bramborovou přílohou, která jen tak neomrzí...


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2211 kcal
  • Bílkoviny 90 g
  • Sacharidy 281 g
  • Tuky 76 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(18 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2017/10

Říjnové plískanice si na nás nepřijdou! Nový Apetit vás příjemně naladí na podzimní notu. Nechte se pobláznit dánským životním stylem hygge, naučte se připravit ty nejšťavnatější a nejkřupavější řízky na světě, vařit bez lepku podle Martiny Alinče Dvořákové či proměnit fastfood v poctivé, domácí a především zdravé jídlo. Aktuální vydání přináší i nový pohled na oblíbenou stálici české kuchyně – brambory. Zkrátka ovšem nepřijdou ani milovníci sladkého, protože nechybí ani recepty na vskutku hříšné podzimní dezerty plné čokolády, ořechů a karamelu, které zaženou každý splín, či další díl naší Cukrárny, ve které vás Petra Stahlová naučí neodolatelné tartaletky. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2041517225.webp

Od Kyjova po Krkonoše: Sejkory, vopelky, patenty i krompelák – bramborové placky s česnekem i mákem

Bramborové placky dokážou připomenout dětství, tradici i um našich babiček. Na první pohled obyčejné těsto z brambor, mouky a soli má mnoho podob – od moravských přesňáků pečených nasucho přes jihočeské vopelky s povidly až po křupavé bramboráky známé pod názvy cmunda, kramflek nebo krompelák. Každý kraj si uchoval vlastní recepturu, drobné chuťové odlišnosti i postupy, které z jednoduchých surovin vytvářejí rozmanité delikatesy české regionální kuchyně.