Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
2,1 (156x)
21. 3. 2023
Borůvkové scones
Olive Magazine/Immediate Media
Borůvkové scones
Olive Magazine/Immediate Media


Snadné
< 60 min
2,1 (156x)

Pořádat čaj o páté a vynechat scones? Vyloučeno! Jemné máslové bochánky jsou jasnou britskou klasikou. My jsme je trochu pozměnili, inspirovali jsme se americkými shortcakes z křehkého těsta s podmáslím, které strukturou připomíná těsto listové. A tradičně podávaný džem jsme nahradili čerstvě svařenými borůvkami. Nevynechali jsme ovšem smetanovou náplň.


Nezhasínat obrazovku

Porce

8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Na borůvky

Na křehké těsto

Na krém

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 481.88 kcal
  • Bílkoviny 8.5 g
  • Sacharidy 45.75 g
  • Tuky 28.38 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 2,1/5

Hodnocení receptu

2,1/5
(156 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/3

Březnový Apetit vychází už 17. 2. a přináší do našich kuchyní tolik potřebný závan jara. Pusťte si s novým Apetitem do kuchyně všechny barvy duhy, vrhněte se s námi do experimentů s vodním kefírem a dalšími fermentovanými lahůdkami nebo díky našim fazolovým receptům konečně zařaďte do jídelníčku více luštěnin. Prospějete tak svému zdraví a ještě si neskutečně pochutnáte. Pro inspiraci jsme si tentokrát odskočili k našim východním sousedům na Slovensko – vyzkoušejte brynzové pirohy, krémový demikát, kološvárské zelí a další poklady slovenské kuchyně. A pokud je vám bližší západní kuchyně, můžete s námi uspořádat stylový čaj o páté. Slavit budeme také MDŽ prostřednictvím receptů od významných žen české gastronomie – řeznice Zity Švihelové, odbornice na výživu Karolíny Fourové, cukrářky Šárky Divácké, členky juniorského Národního týmu kuchařů Hanky Budkové a vítězky soutěže MasterChef Česko 2021 Besky. Důležitým tématem bude také hospodárné vaření a skromné jídlo, jemuž jsme dokonce věnovali novou rubriku. Doufáme, že vás snadno přesvědčí, že skromné neznamená chudé a i s minimem prostředků se dá připravit výživné, zábavné a hlavně chuťově výborné jídlo. Věříme, že na stránkách březnového Apetitu najdete spoustu nových nápadů. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Scones

Scones: Křehké máslové pečivo, které v Británii vyvolává nečekané diskuze

Scones patří k britskému odpolednímu čaji stejně neodmyslitelně jako šálek Earl Grey. Ale to neznamená, že si je nemůžete dopřát kdykoli – ke kávě, snídani nebo jen tak, když vás přepadne chuť na něco dobrého. Možná jste je už ochutnali, možná o nich jen slyšeli, ale jedno je jisté: jakmile přijde na jejich servírování, Britové se rozdělí na dva nesmiřitelné tábory.