Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
4,1 (55x)
24. 5. 2016
Bazalkové pesto
Apetit
Bazalkové pesto
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
4,1 (55x)

Proč si připravit bazalkové pesto? Protože je to krásná, čistá a voňavá práce s úžasným výsledkem. Recept na pesto je skutečně velmi jednoduchý a v kuchyni naleze všetranné využití – zamíchejte ho do uvařených těstovin, ochuťte jím salát nebo pestem natřete opečený toust.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
2
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

2
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 484 kcal
  • Bílkoviny 18 g
  • Sacharidy 5.5 g
  • Tuky 44 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(55 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Vlasta Mikulášová profile image
Vlasta Mikulášová
16.05.2009 12:55
Po tak dlouhé době už je asi moje reakce bezpředmětná, ale nedá mně to a musím napsat - nahradit olivový olej slunečnicovým se mně zdá hrůzostrašné. Varianty chutí se můžou různit, ale základem musí být olivový olej!!!!
  profile image
JanaK
22.07.2007 11:12
je dobré k bazalce přidat hrst petrželkové natě (z hladkolisté petržele). Tenhle typ mám od kamarádky, která žije v Itálii už přes 10 let a toto jí poradil její italský tchán. Funguje to.
  profile image
Šemík
25.07.2007 14:40
Italové používají vedle piniových oříšků, které lze nahradit pistaciemi po spaření oloupanými od hnědých slupiček, oříšky kešu, které chuť neposouvají, ale zvětší celkový objem.Proti černání je dobrá špetka kyseliny askorbové(vitamin C) a chuť je vhodné doladit potravinářskou kyselinou mléčnou, která působí i konzervačně. To nejsou žádná "škodlivá E-čka" ale přírodní látky.
  profile image
Hana
23.08.2007 20:39
Letos jsem dělala pesto poprvé. Po kombinaci bazalka - vlašské ořechy - eidam - česnek - olivový olej jsem vyzkoušela i petržel - lískové ořechy - slunečnicový olej - česnek - eidam a dokonce i petržel - slunečnicová semínka - česnek - eidam - slunečnicový olej. Varianty s petrželí jsou jemnější a jak dlouho vydrží (zatím po týdnu nečernají), to si netroufám předpovědět. Přidávám je do všeho kromě krupičné kaše.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/5

Květen 2004

Související články