Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,0 (2x)
18. 7. 2014
Anýzové rybky
Apetit
Anýzové rybky
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
4,0 (2x)

Regionální cukroví z italské Kampánie, připravené podle prastarého receptu, osvěžuje trocha likéru s vůní anýzu. K tradici patří i vyřezávání do jednoduchých tvarů. Těsto je tak snadné, že může posloužit i jako základ k další tvorbě: slepování krémem nebo zavařeninou a přelévání polevami.


Nezhasínat obrazovku
25 perníčků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

25 perníčků
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 67.4 kcal
  • Bílkoviny 1.4 g
  • Sacharidy 10.32 g
  • Tuky 1.88 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Michaela Podaná profile image
Michaela Podaná
09.02.2018 14:27

Tak netuším, kde jsem udělala chybu, ale těsto se mi vůbec nepovedlo a letělo do koše. Mezi potravinářskou fólií se mi ho vyválet podařilo, ale bylo tak měkké a lepivé, že vykrajované tvary se mi nepodařilo vůbec sundat a přenést na plech. Je to škoda, protože anýz mám moc ráda a taky to byl způsob, jak upotřebit Ouzo, které jinak doma nikdo nepije. Příště oproti receptu zkusím na chvíli uložit do lednice, aby se s těstem lépe pracovalo. Nebo pokud někdo můžete poradit, v čem mohla být chyba, že bylo těsto tak měkké a lepivé? Díky moc.

Martina Kojzarová
13.02.2018 14:18

Dobrý den, paní Podaná,
moc nás mrzí, že vás těsto na rybky potrápilo :-(. Bohužel se v tomhle případě takhle "od stolu" těžko soudí (navíc u takto starého receptu), kde mohla být chyba, ale řešení nás napadlo stejné jako vás - vychlazení v lednici. To by mohlo pomoct. Možná by pomohlo i přidání mouky, ale pak by se asi trochu změnila výsledná chuť. Doufáme, že druhý pokus už vyjde na výbornou :-).

Mějte se moc krásně, redakce Apetitu

  profile image
jana
13.04.2008 17:04
hodně zvláštní až nechutné...
  profile image
Alena
04.09.2007 14:36
Recept se nachází v č.12/05, str.42
  profile image
Káča
13.10.2006 15:25
těsto je úzasné...nahradí perníčky. má zvláštní chuť. jen potřebuje čas na změknutí. doporučuji ničím nezdobit ani nepolévat, potom se chuť ouza ztrácí a to je škoda.
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/12

Prosinec 2005

Související články