Původní italský domácký pokrm fettuccine Alfredo, tedy široké nudle s máslem a parmazánem, prošel ve Spojených státech proměnou, dostal se na jídelníčky restaurací a přibyla v něm smetana, česnek a také kuřecí maso či krevety. Naše bezlepková (pokud si ohlídáte majonézu) variace na tohle téma má namísto těstovin ,špagety‘ z pečené dýně a smetanu v ní nahrazuje majonéza.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 476 kcal
- Bílkoviny 34.25 g
- Sacharidy 9.5 g
- Tuky 33 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/11
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/11
Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? Čekají vás poctivé husí hody, voňavá jídla z trouby i z pomalého hrnce, která vás doslova pohladí. Nechybí ani nové dýňové recepty, které budete vařit zas a znova (přísaháme!). Společně se zahřejeme čerstvým zázvorem a život si osladíme vaflemi. Jana Florentýna Zatloukalová vás nechá nahlédnout do své nové kuchařky Merendy v zástěře a šéfcukrář Café Imperial Daniele Combi vás krok za krokem provede přípravou dechberoucího dezertu Caramelia. A kam se vydáme na toulky? Tentokrát do překrásného Švýcarska. Už se těšíte? Apetit, napsáno s chutí. Listopadové číslo Apetitu je v prodeji od 14. 10.