Kuře na víně a smetaně je vždycky dobrý nápad. Díky přípravě v pomalém hrnci bude maso neuvěřitelně šťavnaté. V receptu můžete snadno obměnit zelený prvek v omáčce – špenát můžete nahradit kadeřávkem (bez tuhých řapíků) nebo pórkem nakrájeným na jemná kolečka.
Suroviny
Na celerové pyré
Na recept
- Energie 2811 kcal
- Bílkoviny 123 g
- Sacharidy 87 g
- Tuky 201 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/11
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/11
Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? Čekají vás poctivé husí hody, voňavá jídla z trouby i z pomalého hrnce, která vás doslova pohladí. Nechybí ani nové dýňové recepty, které budete vařit zas a znova (přísaháme!). Společně se zahřejeme čerstvým zázvorem a život si osladíme vaflemi. Jana Florentýna Zatloukalová vás nechá nahlédnout do své nové kuchařky Merendy v zástěře a šéfcukrář Café Imperial Daniele Combi vás krok za krokem provede přípravou dechberoucího dezertu Caramelia. A kam se vydáme na toulky? Tentokrát do překrásného Švýcarska. Už se těšíte? Apetit, napsáno s chutí. Listopadové číslo Apetitu je v prodeji od 14. 10.