Jednoduchá kuřecí polévka, která funguje jako skládačka – může mít bezpočet variací (viz Něco navíc). Tuhle ale považujeme v redakci za mimořádně zdařilou. Skvělá bude i druhý den k obědu – to když si ji vezmete v krabičce do práce.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 358.75 kcal
- Bílkoviny 26.25 g
- Sacharidy 45.25 g
- Tuky 4.25 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/10
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2016/10
Říjnové vydání je jako vždy věnováno české kuchyni, tentokrát ve svěžím a vtipném provedení, a obsahuje všechny chutě a vůně, na které se na podzim těšíme! A je nabité lahodnými nápady od titulní strany až po sladkou tečku na konec. Vyzkoušejte některý z našich hřejivých sezonních receptů. Podzim je totiž v plném proudu a vy jistě oceníte poctivá zemitější jídla z bohatých darů zahrad, lesů, dvorů, sadů i vinohradů! Vydejte se s námi na ryby, slibujeme, že nebudete litovat! Nebo až se budete vracet z lesa s naditým košíkem, nemusíte dlouze přemýšlet, jak s houbovým úlovkem naložit, protože i s houbami si víme rady a rádi se o nápady podělíme! A věřte, že nejklasičtější česká klasika coby moderní streetfood v podání blogerky Koko vás bude neskutečně bavit! I Hana Michopulu a Hanka Zemanová přispěli svou "troškou do mlýna" osobitým pojetím tradičních surovin a receptů. Všechno sladce završují dezerty z první republiky, poctivý frgál s tvarohem, povidly a mandlemi a naprosto dokonalý makový pudink. Apetit, napsáno s chutí.