Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
4,3 (181x)
18. 7. 2014
Zázvorky
Apetit
Zázvorky
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
4,3 (181x)

Citron a zázvor si spolu rozumí nejen v čaji, ale také v tomto receptu na vánoční cukroví, kterému dodají ten správný říz. Tradiční zázvorky mají i svůj charakteristický tvar, díky kterému si je mezi ostatním cukroví rozhodně nespletete. Recept na zázvorky vyzkoušejte upéct i mimo advent, protože mletý zázvor je doslova zázrak, který si naši pozornost zaslouží po celý rok.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 2 plechy
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 plechy
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1656 kcal
  • Bílkoviny 50 g
  • Sacharidy 253 g
  • Tuky 45 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2009/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(181 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Bohdana Hnízdilová profile image
Bohdana Hnízdilová
07.12.2019 23:18

Již po druhé jsem dělala zazvorky dle tohoto receptu a vždy se krásně povedly. Je třeba postupovat přesně dle receptu a není problém. Jsou výborné!

Tereza Jahodová profile image
Tereza Jahodová
26.11.2018 15:15

Dobrý den, zázvorky jsou hned měkké nebo se musí nechat změknout?

Martina Kojzarová
26.11.2018 16:05

Dobrý den, paní Jahodová, zázvorky určitě doporučujeme upéct s předstihem.

Mějte se krásně, redakce Apetitu

  profile image
mpavla
10.12.2015 09:59

Dobrý den, tak já se musím přidat, i mně vyšla spíš kaše, k těstu to mělo značně daleko. Chápu, že každá mouka má jinou nasákavost, ale neumím si představit, že by rozdíl mohl být až tak velký. Přidala jsem poměrně hodně, pak dala těsto vychladit, ale i tak značně lepilo (byť jsem se ho snažila vyválet mezi dvěma pečícími papíry) a musela jsem přidat ještě další mouku. Teď čekají zázvorky na upečení, tak jsem zvědavá, jaký tedy bude výsledek.

Eva Šolcová profile image
Eva Šolcová
15.11.2015 19:18

Mě vyšlo těsto asi jako Veronice - nic co by se dalo vyválet, kašovitě lepivá hmota k vzteku...
Nicméně si nikdy recepty neupravuji a to ani přidáváním mouky i když se to nabízí. Ve všech činnostech (vaření, šití či cokoliv) se držím hesla - nejde ti to, dej to k ledu...
A tak jsem hmotu vyďoubala (protože to ani vyklopit nešlo) na fólii, zabalila a dala asi na hodinku do ledničky.

Po té, co jsem jej vychladlé vyndala se krásně rozválelo a vykrájelo :)

Takže nezoufejte z prvního pocitu beznaděje a... dejte to k ledu :D

  profile image
bradlovv
14.12.2014 13:27

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaké těsto vám podle tohoto receptu vyšlo? Mě nic z čeho by se dalo cokoliv vyválet. Musela jsem pořád přidávat mouku... Pak jsem koukala na jiné recepty, tam mají uplně jiný poměr vajec ku mouce(cukru).

Jana Kopřivová
20.10.2015 11:23

Dobrý den, cukroví nám vyšlo, jak vidíte na obrázku. Každá mouka má jinou nasákavost. Pečení je zkrátka odlišné.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2009/11