Citron a zázvor si spolu rozumí nejen v čaji, ale také v tomto receptu na vánoční cukroví, kterému dodají ten správný říz. Tradiční zázvorky mají i svůj charakteristický tvar, díky kterému si je mezi ostatním cukroví rozhodně nespletete. Recept na zázvorky vyzkoušejte upéct i mimo advent, protože mletý zázvor je doslova zázrak, který si naši pozornost zaslouží po celý rok.
Videorecept
Na 2 plechy
Suroviny
Na 2 plechy
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na recept
- Energie 1656 kcal
- Bílkoviny 50 g
- Sacharidy 253 g
- Tuky 45 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2009/11
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Komentáře
Již po druhé jsem dělala zazvorky dle tohoto receptu a vždy se krásně povedly. Je třeba postupovat přesně dle receptu a není problém. Jsou výborné!
Dobrý den, zázvorky jsou hned měkké nebo se musí nechat změknout?
Dobrý den, paní Jahodová, zázvorky určitě doporučujeme upéct s předstihem.
Mějte se krásně, redakce Apetitu
Dobrý den, tak já se musím přidat, i mně vyšla spíš kaše, k těstu to mělo značně daleko. Chápu, že každá mouka má jinou nasákavost, ale neumím si představit, že by rozdíl mohl být až tak velký. Přidala jsem poměrně hodně, pak dala těsto vychladit, ale i tak značně lepilo (byť jsem se ho snažila vyválet mezi dvěma pečícími papíry) a musela jsem přidat ještě další mouku. Teď čekají zázvorky na upečení, tak jsem zvědavá, jaký tedy bude výsledek.
Mě vyšlo těsto asi jako Veronice - nic co by se dalo vyválet, kašovitě lepivá hmota k vzteku...
Nicméně si nikdy recepty neupravuji a to ani přidáváním mouky i když se to nabízí. Ve všech činnostech (vaření, šití či cokoliv) se držím hesla - nejde ti to, dej to k ledu...
A tak jsem hmotu vyďoubala (protože to ani vyklopit nešlo) na fólii, zabalila a dala asi na hodinku do ledničky.
Po té, co jsem jej vychladlé vyndala se krásně rozválelo a vykrájelo :)
Takže nezoufejte z prvního pocitu beznaděje a... dejte to k ledu :D
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaké těsto vám podle tohoto receptu vyšlo? Mě nic z čeho by se dalo cokoliv vyválet. Musela jsem pořád přidávat mouku... Pak jsem koukala na jiné recepty, tam mají uplně jiný poměr vajec ku mouce(cukru).
Dobrý den, cukroví nám vyšlo, jak vidíte na obrázku. Každá mouka má jinou nasákavost. Pečení je zkrátka odlišné.