Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,0 (37x)
18. 7. 2014
Vláčný zázvorovo-datlový dort
pixabay.com
Vláčný zázvorovo-datlový dort
pixabay.com


Velmi snadné
> 60 min
4,0 (37x)

Skvěle doplní energii po odpolední obchůzce panství. Pokud ho nesníte celý, pozvěte na něj sympatického gentlemana či půvabnou lady ze sousedního sídla – ocení přinejmenším vaši kuchařskou zručnost...


Nezhasínat obrazovku
12 řezů
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

12 řezů
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 371.42 kcal
  • Bílkoviny 4.92 g
  • Sacharidy 47.08 g
  • Tuky 17.67 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(37 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Daniela Vávrová
31.08.2008 22:39
Dobrých koláčov je veľa, tento je mimoriadny, naozaj vláčny :) - robia to tie datle. Cukru 2/3, menej je podľa mňa málo, maslo neukracovať - a orechy by som nedávala - akosi mi to nejde dokopy s tou vláčnosťou. Z nutnosti som raz použila polohrubú múku a bolo to bezchybné tiež, nabudúce vyskúšam so špaldovou - určite nebudem sklamaná.
  profile image
Kateřina
07.01.2008 16:24
Dort je opravdu velice dobrý, zázvoru jsem dala více a cukru (o polovinu) i másla (o necelou třetinu) méně. Protože datle už nebyly v kondici, použila jsem fíky. Také jsem přidala vlašáky, těmi jsem i zdobila čokoládovou bílou polevu.
  profile image
Mischka
02.11.2007 09:21
Mimořádně voňavý a vláčný dort! Cukru opravdu bohatě stačí polovina uvedeného množství - datle jsou taky dost sladké. Másla jsem dala 150 g a taky to stačilo, a přidala jsem ořechy. Se zázvorem nešetřit:) Dobré by možná bylo použít i nasekaný kandovaný zázvor. Mňam - pustili jsme se do něho ještě když byl teplý;)
  profile image
Alena
03.09.2007 18:34
Recept se nachází v č.11/05, str.48
  profile image
Peťka
24.05.2007 17:42
Dort jsem dělala z celozrnné špaldové mouky a místo cukru jsem dala sušenou třtinovou šťávu a místo citrónové kůry, kůru z biopomeranče. Byl moc dobrý a chutnal i odpůrcům zdravého pečení :-)))
  profile image
martina
14.05.2007 20:08
Dort je vynikající, zázvor mu dává šmrnc, bez něj by byl asi dost mdlý.Cukru jsem dala polovinu, myslím, že to bylo tak akorát. Příště zkusím nahradit část másla ( mlékem?), aby to nebyla tak kalorická bomba :o) Přidala jsem lžíci rozinkové zavařeniny ( recept též zde na Apetitu), myslím, že koláč si vyloženě říká o ořechy. U nás se po něm jen zaprášilo!

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/11

Listopad 2005