Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,1 (52x)
30. 9. 2016
Piškotový dort s třešněmi
Apetit
Piškotový dort s třešněmi
Apetit


Snadné
< 60 min
4,1 (52x)

Jemný a rychlý piškotový korpus, lahodný krém ze zakysané smetany a bílé čokolády – co ještě chybí? Třešnička na dortu. Ta dvoubarevná.


Nezhasínat obrazovku
8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8

Na korpus

Na krém a ozdobu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 439.63 kcal
  • Bílkoviny 12.5 g
  • Sacharidy 42.75 g
  • Tuky 25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(52 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Mariana
20.05.2008 16:18
Dakujem za tento skutocne kuzelny recept. Vyskusala som ho az dnes, ale uz ho neopustim. Tak dobry krem som snad este nejedla.
  profile image
Monika
29.04.2007 13:41
Dort byl výborný. Trochu jsme bojovali s želatinou - dvakrát se mi krém nepovedl, ale výsledek byl fantastický. Dort nádherně vypadal i dobře chutnal.
  profile image
Zuzka
30.06.2007 11:58
Se želatinou jsem taky měla problém. Když jsem uvedené množství připravila podle návodu, tak bych do krému přidala moc želatinové tekutiny a krém by byl příliš řídký. Lépe se mi osvědčila plátková želatina, která po nabobtnání a vymačkání lze rozpustit v menším množství vody (event. lze rozpouštět i v mírně ohřáté smetaně na vaření) a vznikne tak želatinový roztok o malém objemu a silné koncentraci. V případě tohoto krému je lepší, když se držím spíš svého pocitu než otrocky jít podle návodu.
  profile image
Dagmar Kobzová
26.04.2006 07:40
Hmm, nic moc.
  profile image
Zuzka Stuchlová
10.07.2006 08:42
Dort byl fantastický! Poprvé jsem ho pekla loni v létě a naše 4členná rodinka ho shltla na posezení (a to moje mamka sladké moc nemusí...:-) Je sice trošku časově náročnější (namáčení třešní se mi docela protáhlo), ale za tu námahu určitě stojí.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/7

Červenec 2004