Inspirací se stal jednak řecký salát ‚horiatiki‘, tedy venkovský, jednak fakt, že i na českém venkově (hlavně v Krkonoších, kde se mu říká ‚vopich‘) patřil libeček k základní kuchyňské výbavě. Salát není třeba solit, sýr bývá dost slaný a také libeček je dostatečně pikantní. Má v sobě minerální soli, a dokáže tak běžnou sůl i nahradit.
4
Suroviny
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 316.25 kcal
- Bílkoviny 10.25 g
- Sacharidy 12.5 g
- Tuky 23.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Venkovský salát
Přidat hodnocení
Hodnocení
0,0/5
Vytisknout
Sdílet