Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 90 min
4,3 (98x)
12. 8. 2014
Třešňový koláč s citronem
Apetit
Třešňový koláč s citronem
Apetit


Snadné
< 90 min
4,3 (98x)

V tomto jemném dezertu italského střihu podpoří chuť třešní citronová šťáva. Nejlíp uděláte, když budete tenhle jednoduchý třešňový koláč podávat hned po vytažení z trouby, doplněný zakysanou smetanou, která zdůrazní jeho citronový švih a dobře ladí i se sladkými třešněmi. Dobrý je i druhý den, vychladlý, ale po ochutnávce v redakci silně pochybujeme, že by vám nějaký zbyl…


Nezhasínat obrazovku
10 kousků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

10 kousků
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 348.7 kcal
  • Bílkoviny 7.1 g
  • Sacharidy 45.6 g
  • Tuky 13.8 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(98 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Silvie Uváčiková profile image
Silvie Uváčiková
10.06.2009 23:04
Jemný, svěží, šťavnatý. Množství třešní zachovat!
  profile image
Diosa
31.07.2008 20:34
Zdravím, tento koláč jsem zkusila a musím přiznat, že byl absolutně vynikající, přidala jsem i nasekané mandle a čokoládu. Koláč zvedne chuť citónu, taže Vám hio nikdo nebude přirovnávat ke klasické bublanině:-)...
  profile image
Lenka Škodová
07.07.2008 11:32
Vše se povedlo a po vytažení z trouby jsem ochutnala ten teplý koláč se zakysanou smetanou a byl to úžasný zážitek. Vřele doporučuji. (P.S. Co má člověk také pořád dělat s fůrou třešní, že...)
  profile image
Radek
06.07.2008 18:03
Fakt výbornej a jednoduchej, barva sice neni dle obrázku, ale vubec nevadí ba naopak.Doporučuju
  profile image
Tina
22.06.2008 10:23
Tenhle kolac byl uzasnej, musela jsem ho znovu pect hned dalsi tyden! a davala jsem tam vic tresni, byl skvelej, i kdyz vypadal trochu jinak...ale to muze byt i tim ze jednou byl z jine mouky a vzdy misto masla v nej byl olej...ale jse VAZNE SPOKOJENA!
  profile image
MIRKA
17.11.2007 06:59
tento koláč by som zaradila do kategórie sviežich letných koláčov, citrón tam naozaj nesmie chýbyť, pokojne pridajte ako ja šťavu z celého nič tým nepokazíte iba pridáte na sviežosti. Ak namiesto obyčajného cukru pridáte hnedý koláč bude mať aj takú farbu ako na obrázku ináč neviem ako by ten koláč tú farbu mohol dosiahnúť. Koláč chutí dobre aj s pomletými vľašskými orechami a posekanou bielou čokoládou.
  profile image
Alena
05.09.2007 09:06
Recept se nachází v č.6/06, str.36
  profile image
Dagmar
25.06.2007 21:09
Dobry den, priste bych do kolace dala mene tresni. Podle me 400g staci, pul kila se mi tam skoro neveslo.
  profile image
Tom
11.06.2007 14:53
Tento koláč je opravdu velmi chutný! Uvnitř má krásnou žlutou barvu; velmi výrazné citronové aroma je doplněno svěží chutí třešní. Doporučuji použít 1 kg vypeckovaných třešní (nebojte se takového množství - koláč bude ještě šťavnatější) a třešně před vložením do trouby zamačkat do těsta, jinak zůstávají spíše na povrchu a vespodu je cca 4 - 5 cm vrstva těsta. Zakysaná smetana mi ke koláči moc nepasuje - příliž překrývá citronovou vůni a chuť třešní. Náhradou může být vanilková omáčka. Je jemnější a lépe se snoubí s chutí koláče.
  profile image
tenzy
06.06.2007 09:52
famozny kolac! vzhladom pripomina bublaninu, ale chutovo je omnoho delikatnejsi. kombinacia stavnatych ceresni a citronovej kory je vyborna.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/6

Červen 2006

Související články

Třešňový závin s vanilkovou omáčkou

Co s třešněmi a jak je skladovat? Stačí dodržet pár jednoduchých pravidel

Třešně jsou oblíbeným letním ovocem, jsou totiž sladké a šťavnaté. A připravíte z nich spoustu zajímavých dezertů, jako jsou bublaniny, knedlíky nebo džemy či zmrzliny. Jak třešně správně skladovat, aby vydržely co nejdéle? Správným uchováním nejenže prodloužíte jejich trvanlivost, ale také zachováte jejich jedinečnou chuť.