Do gougères, sýrových bochánků z odpalovaného těsta původem z Burgundska, se nejčastěji strouhá gruyère, comté nebo ementál, ale fantazii se meze nekladou. Když jsou gougères velké 3–4 cm, podávají se k aperitivu. Vyrobit ale můžete i velké koule o průměru 10 – 12 cm a naplnit je třeba podušenými žampiony, mletým masem nebo šunkou.
Suroviny
Na recept
- Energie 2636 kcal
- Bílkoviny 120 g
- Sacharidy 97 g
- Tuky 190 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit Restaurant Evropa aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit Restaurant Evropa aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem
S novou knihou z edice Apetit na cestách procestujete Evropu doslova křížem krážem. Nabízíme v ní víc než 150 receptů z 29 evropských zemí. Všechny jsme je vyzkoušeli a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Kniha je rozdělena do šesti kapitol podle jednotlivých částí Evropy. Najdete v ní recepty ze staré dobré Anglie (roastbeef, fish and chips, typicky anglickou snídani), ale i skotská vejce nebo irský hrnec. Kapitola Pod jižním sluncem nabídne to nejlepší z Itálie, Španělska a Portugalska, jedna celá kapitola je věnována balkánské nebo skandinávské kuchyni. Do kuchařky jsme zařadili i největší francouzské hity (lotrinský koláč, galetky, hovězí po burgundsku), ale také recepty na belgické wafle nebo švýcarské fondue. Oblíbené pokrmy maďarské, slovenské a rakouské kuchyně pak najdete kapitole c. a k. nostalgie. Kniha je rozdělena do 6 kapitol: c. a k. nostalgie Pod jižním sluncem Prostě Balkán V ráji sýrařů a labužníků Za kanálem La Manche Od moře k moři Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte spoustu zajímavých informací a tipů.