Pozor, takle kombinace cibulády a opečené slaniny je prudce návyková! Slaninový džem si vychutnejte namazaný na pečivu, nebo ho zamíchejte do uvařených těstovin, halušek, noků. Je to velmi chutná a výrazná pomazánka, která si také rozumí s plísňovými sýry.
Suroviny
Na recept
- Energie 4326 kcal
- Bílkoviny 370 g
- Sacharidy 340 g
- Tuky 131 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/2
Recept je z vydání:
Apetit 2015/2
Domácí klobáskyOběd na zahřátíDokonalé palačinkySnídaně pro dvaCibule & česnekKoblihy & spol.
Komentáře
Udělala jsem poprvé a je luxusní! Dávala jsem kokosový cukr a čekankový sirup kvůli cukrovce, gramáž a objem jsem zachovala. Určitě dám ale příště méně, na mě je to moc sladké. Místo bourbonu jsem dala španělského Carlose I., což byla myslím dobrá volba, chuť rozhodně obohacuje!
Dobrý den, dal by se džem zavařit?
Dobrý den, pravdědopobně ano, ale pak by se nejspíš musel zavařovat hodně dlouho, stejně jako jiné výrobky z masa. Připravený podle receptu ale vydrží měsíc v chladu nebo půl roku v mrazáku (samozřejmě v nádobě vhodné do mrazáku, nikoli ve sklenici).