Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
4,3 (86x)
2. 2. 2016
Slaninový džem
Apetit
Slaninový džem
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
4,3 (86x)

Pozor, takle kombinace cibulády a opečené slaniny je prudce návyková! Slaninový džem si vychutnejte namazaný na pečivu, nebo ho zamíchejte do uvařených těstovin, halušek, noků. Je to velmi chutná a výrazná pomazánka, která si také rozumí s plísňovými sýry.


Nezhasínat obrazovku
Na cca 6 skleniček po 200 ml
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 6 skleniček po 200 ml
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4326 kcal
  • Bílkoviny 370 g
  • Sacharidy 340 g
  • Tuky 131 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(86 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Lenka Mikynová profile image
Lenka Mikynová
15.03.2021 00:30

Udělala jsem poprvé a je luxusní! Dávala jsem kokosový cukr a čekankový sirup kvůli cukrovce, gramáž a objem jsem zachovala. Určitě dám ale příště méně, na mě je to moc sladké. Místo bourbonu jsem dala španělského Carlose I., což byla myslím dobrá volba, chuť rozhodně obohacuje!

Pavla Pěničková
25.10.2016 09:03

Dobrý den, dal by se džem zavařit?

Martina Zajícová
25.10.2016 11:56

Dobrý den, pravdědopobně ano, ale pak by se nejspíš musel zavařovat hodně dlouho, stejně jako jiné výrobky z masa. Připravený podle receptu ale vydrží měsíc v chladu nebo půl roku v mrazáku (samozřejmě v nádobě vhodné do mrazáku, nikoli ve sklenici).

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2015/2

Domácí klobáskyOběd na zahřátíDokonalé palačinkySnídaně pro dvaCibule & česnekKoblihy & spol.