Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 120 min
4,5 (50x)
2. 2. 2016
Pomerančová marmeláda
Apetit
Pomerančová marmeláda
Apetit


Snadné
> 120 min
4,5 (50x)

Pomerančová marmeláda s kůrou má svou charakteristickou, lehce nahořklou chuť. Rozhodně nevyhazujte ani pecky, právě ony také přidají na intenzitě chuti. Pomerančová zavařenina se hodí na palačinky, lívance, toasty, ale uplatní se i v pikantních omáčkách k drůbeži i na lososa, v dýňové polévce, promíchaná se zavařenými brusinkami ke svíčkové...


Nezhasínat obrazovku
asi 4 sklenice
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

asi 4 sklenice
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 9200 kcal
  • Bílkoviny 0 g
  • Sacharidy 2288 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2008/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(50 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Antonín Provazník profile image
Antonín Provazník
28.02.2016 21:53

Dobrý den.
Zkusil jsem, nevyšlo. Nevím zda je nutno použít určitý druh pomerančů, ale běžně koupeny v obchodě zůstaly tekuté i po šesti hodinách varu celkem. Vážily 2,3 kg a jsou opravdu hodně hořké i bez semínek, přestože v syrovém stavu jsou sladké. Nakonec jsem přidal pektogel, snad to trochu zhoustne.

  profile image
Čučoriedka
08.01.2020 17:36

Aby nezhořkla je potřeba odstranit bílý vnitřek ale taky mi nezhoustla. Udělala jsem karamelizací, po částech na panvičče a přidala jsem do části marmelády zázvor. Nakonec super:)

Dagmar Otevřelová profile image
Dagmar Otevřelová
03.02.2016 13:26

A osm pomerančů je na gramáž asi kolik? 2kg? Díky.

Martina Zajícová
03.02.2016 16:05

Bude to přibližně 2 - 2,5 kg.

Pavla Radoňová profile image
Pavla Radoňová
02.02.2016 10:23

Dobrý den, chci se zeptat, to se vaří i se slupkou?

Martina Zajícová
02.02.2016 12:40

Ano, právě ta se krájí na tenké proužky a způsobuje onu finální nahořklost. Doporučujeme proto pořádně pomeranče omýt, a to i pokud používáte bio plody.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/1

Leden 2008