Pomerančová marmeláda s kůrou má svou charakteristickou, lehce nahořklou chuť. Rozhodně nevyhazujte ani pecky, právě ony také přidají na intenzitě chuti. Pomerančová zavařenina se hodí na palačinky, lívance, toasty, ale uplatní se i v pikantních omáčkách k drůbeži i na lososa, v dýňové polévce, promíchaná se zavařenými brusinkami ke svíčkové...
asi 4 sklenice
Suroviny
asi 4 sklenice
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na recept
- Energie 9200 kcal
- Bílkoviny 0 g
- Sacharidy 2288 g
- Tuky 0 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2008/1
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,5/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2008/1
Leden 2008
Komentáře
Dobrý den.
Zkusil jsem, nevyšlo. Nevím zda je nutno použít určitý druh pomerančů, ale běžně koupeny v obchodě zůstaly tekuté i po šesti hodinách varu celkem. Vážily 2,3 kg a jsou opravdu hodně hořké i bez semínek, přestože v syrovém stavu jsou sladké. Nakonec jsem přidal pektogel, snad to trochu zhoustne.
Aby nezhořkla je potřeba odstranit bílý vnitřek ale taky mi nezhoustla. Udělala jsem karamelizací, po částech na panvičče a přidala jsem do části marmelády zázvor. Nakonec super:)
A osm pomerančů je na gramáž asi kolik? 2kg? Díky.
Bude to přibližně 2 - 2,5 kg.
Dobrý den, chci se zeptat, to se vaří i se slupkou?
Ano, právě ta se krájí na tenké proužky a způsobuje onu finální nahořklost. Doporučujeme proto pořádně pomeranče omýt, a to i pokud používáte bio plody.