Původní recept na sušenky shortbread se skládá z jednoho dílu cukru, dvou dílů másla a tří dílů ovesné mouky. Angličané do nich přidávají různé přísady na ochucení, my pro vás ale máme základní verzi, protože si myslíme, že lehce slaná, nepřekombinovaná chuť přijde o Vánocích vhod.
Suroviny
Na recept
- Energie 2243 kcal
- Bílkoviny 28 g
- Sacharidy 278 g
- Tuky 108 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/12
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2015/12
Sváteční pečení je radost! Aby Vánoce byly opravdu sladké a veselé, máme pro vás nápadité perníčky, které ozdobí stůl i stromeček, cukroví, které letos prostě musíte mít, vláčný vánoční věnec i voňavé sladkosti z celého světa. Nejlepší rybí vývar je ten domácí, a tak vás ho naučíme. S tipy od šéfkuchaře Radka Šubrta to je hračka, a navíc velká lahůdka. Z jednoho základního vývaru pak můžete připravit hned čtyři různé rybí polévky. Vyrazili jsme na holčičí mejdan u Bjukitchen a máme pro vás spoustu receptů na úžasnou předvánoční party. Nechybí domácí vaječný koňak, který využijete jako welcome drink i božský jedlý dárek.