Sušenky Oreo patří v USA k nejprodávanějším sladkostem. Zkuste jejich domácí verzi bez zbytečných přídatných látek. Recept na domácí Oreo je snadný a určitě vám s ním rádi pomohou i děti. Pokud chcete, aby se sušenky co nejvíc podobaly těm kupovaným, použijte černé kakao namísto hnědého.
Suroviny
Na náplň
Na recept
- Energie 4262 kcal
- Bílkoviny 114 g
- Sacharidy 470 g
- Tuky 199 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/12
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2015/12
Sváteční pečení je radost! Aby Vánoce byly opravdu sladké a veselé, máme pro vás nápadité perníčky, které ozdobí stůl i stromeček, cukroví, které letos prostě musíte mít, vláčný vánoční věnec i voňavé sladkosti z celého světa. Nejlepší rybí vývar je ten domácí, a tak vás ho naučíme. S tipy od šéfkuchaře Radka Šubrta to je hračka, a navíc velká lahůdka. Z jednoho základního vývaru pak můžete připravit hned čtyři různé rybí polévky. Vyrazili jsme na holčičí mejdan u Bjukitchen a máme pro vás spoustu receptů na úžasnou předvánoční party. Nechybí domácí vaječný koňak, který využijete jako welcome drink i božský jedlý dárek.
Komentáře
Musím říct, že tenhle recept je teda nic moc. S těstem připraveným přesně dle návodu nešlo dobře pracovat. Poznámka, že je třeba jej vyválet přes folii je na místě, protože jinak to prostě nejde. Přidávala jsem dost mouky, aby se mi těsto netáhlo a sušenky šly vůbec přendat na pečící papír. Zkoušela jsem i sušenková razítka, ale musela jsem pracovat hodně opatrně, aby se mi těsto nepřilepilo k silikonu. Nakonec z toho sušenky udělat šly, ale musela jsem udělat hodně malé tvary. Jsem zklamaná chutí. Sušenka samotná je taková nijaká, příliš máslová. Asi by to chtělo nějaké koření, možná trochu karamelu. Takhle to chutná jako máslo s kakaem, protože tam v podstatě nic jiného není. Po upečení byla sušenka pěkně křehká a lehce se rozpadala na jazyku, právě kvůli hromadě másla. Náplň jsem umíchala dle receptu a pak ji vylila do záchodu.Tekla pěkně.