Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
4,2 (250x)
19. 6. 2017
Sachr dort
Apetit
Sachr dort
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
4,2 (250x)

Sachrův dort patří k legendám rakousko-uherského cukrářství. Podle našeho receptu si ho můžete jednoduše upéct ve své kuchyni a svůj byt proměnit během okamžiku v luxusní cukrárnu. Ve vídeňských kavárnách se Sachr dort podává s pořádným kopcem šlehačky.


Nezhasínat obrazovku
8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8

Na polevu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 841 kcal
  • Bílkoviny 13.88 g
  • Sacharidy 108.38 g
  • Tuky 36.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2008/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(250 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Morgana  Lefay profile image
Morgana Lefay
24.05.2018 09:53

Polevu jsem dělala podle návodu, vodu jsem nechala minutku dvě zchladnout, do ní jsem postupně přilévala rozehřátou čokoládu a při tuhnutí promíchávala. Chladne poměrně rychle, bála jsem se aby mi práve nezhrudkovatěla. Po druhém zahřátí byla na můj vkus až moc hutná, težko se roztírala. Nevím, jestli to má nějaký smysl, třeba aby se lépe spojila čokoláda s vodou - proto dvojí zahřátí. Příště bych to zkusila polít hned po prvním rozpuštění.
Marmeládu jsem použila 1 sklenici 340 g a po svaření +propasírování mi vyšla hodně na těsno, pokud máte raději více marmelády, přidala bych.

  profile image
luuuca
20.03.2010 17:00
toz ja neviiim jak vam, ale mne se podle navodu na polevu podarila udelat cokoladova hlina dobra tak na krtkuv dort :D, jeste ze jsou originaly v angline a s mirnou obmenou: privest cukr s vodou k varu, potom pridat rozpustenou (nebo i nalamanou cokoladu) a varit tech cca 5 minut uz se tekuta hneda hmota povedla
  profile image
anet
21.07.2009 13:18
rybízové marmelády? minulý týden jsem ho ve Vídni jedla a marmeláda byla meruňková :)
  profile image
martidvorak
02.08.2009 19:12
Take si myslim, ze marmelada by mela byt merunkova.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/2

Únor 2008