Sachrův dort patří k legendám rakousko-uherského cukrářství. Podle našeho receptu si ho můžete jednoduše upéct ve své kuchyni a svůj byt proměnit během okamžiku v luxusní cukrárnu. Ve vídeňských kavárnách se Sachr dort podává s pořádným kopcem šlehačky.
8
Suroviny
8
Na polevu
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 841 kcal
- Bílkoviny 13.88 g
- Sacharidy 108.38 g
- Tuky 36.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2008/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,2/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2008/2
Únor 2008
Komentáře
Polevu jsem dělala podle návodu, vodu jsem nechala minutku dvě zchladnout, do ní jsem postupně přilévala rozehřátou čokoládu a při tuhnutí promíchávala. Chladne poměrně rychle, bála jsem se aby mi práve nezhrudkovatěla. Po druhém zahřátí byla na můj vkus až moc hutná, težko se roztírala. Nevím, jestli to má nějaký smysl, třeba aby se lépe spojila čokoláda s vodou - proto dvojí zahřátí. Příště bych to zkusila polít hned po prvním rozpuštění.
Marmeládu jsem použila 1 sklenici 340 g a po svaření +propasírování mi vyšla hodně na těsno, pokud máte raději více marmelády, přidala bych.