Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,3 (47x)
18. 7. 2014
Polévka vichyssoise
Apetit
Polévka vichyssoise
Apetit


Snadné
> 60 min
4,3 (47x)

Vichyssoise [čti: višisoas], nejslavnější pórková polévka, pochází z francouzských lázní Vichy. Většinou se podává zastudena (v parném létě i na ledové tříšti), ale klidně si ji můžete ohřát.


Nezhasínat obrazovku
6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 451.67 kcal
  • Bílkoviny 10.5 g
  • Sacharidy 51.17 g
  • Tuky 20 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(47 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
aktebalka
21.01.2010 19:34
to je jediné, co k tomu mohu dodat. láska na první ochutnání!
  profile image
Jana
25.07.2008 21:53
Tuto polévku jsme si s manželem zamilovali v jedné skvělé restauraci. O to víc jsem jásala, když jsem tu našla recept. Hned jsme si ji uvařili a od té doby mám doma neustále pórek, abych byla vždy připravena.
  profile image
danulita
07.02.2008 23:13
Jedna z nejlepších polévek, co znám. Už jsem ji dělala mnohokrát, ať už pro hosty nebo rodinu, a vždy s velkým úspěchem. Vařila jsem ji i pro tchyni ve Statech a ta si pochvalovala, jak skvěle umím vařit:-)
  profile image
rosa
04.12.2007 12:04
takto pripravovanou polevku jsem vylepsila prouzky ci kolecky ze zelene casti porku, ktere orestuji na masle a pridam do polevky povarit spolu s rozmixovanym porkem. Bila kremova polevka se zelenymi a zlutavymi prouzky vypada krasne a chut se zvyrazni.
  profile image
Alena
03.09.2007 21:06
Recept se nachází v č.12/05, str.66
  profile image
michaela
06.02.2007 08:13
Urcite odporucam vyskusat tuto bajecnu polievku. Jest ju totiz patri k neopisatelnym zazitkom a stolovanie povysi na vynimocny zazitok. Bon apetit!
  profile image
Patricia
02.02.2007 15:37
Polévku zcela jistě zkuste - je rychlá, nenákladná a hlavně je to příjemná změna a obměna tradičního jídelníčku. Chutná opravdu jak teplá, tak studená. Ať se daří!
  profile image
Jiří Adamec
16.01.2007 19:12
ahoj,právě jsem dojedl báječnou polévku vichyssoise podle vašeho receptu.Četl jsem o ní v ve skvělé knížce od Anthonyho Bourdaina a prostě jsem si ji musel vyzkoušet.K vašemu receptu jsem ještě na konci přidal ke smetaně žloutek na zjemnění.je vynikající teplá i studená. všem doporučuji a Vám děkuji za dobrý recept...
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/12

Prosinec 2005