Skvělá polévka, která se vaří od Balkánu až po Střední Asii, kde jí říkají šórpa. Správný recept na ni neexistuje, každá země, vesnice i rodina ji vaří po svém, někdo s fazolemi, jiný s uzeninou a masem a my jsme si ji dali čistě vegetariánsky.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 426.67 kcal
- Bílkoviny 14.17 g
- Sacharidy 67.83 g
- Tuky 7.83 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/8
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2017/8
Se srpnovým Apetitem si druhou polovinu prázdnin pořádně užijete! Najdete v něm nové originální nápady, jak naložit s letní úrodou, jak v kuchyni využít rozličné oleje, které dokáží pozvednout pokrm na novou úroveň, či co uvařit rodině k večeři ve všední den. Nechybí ani recepty na neodolatelné dezerty s ovocem a bylinkami nebo chladivé domácí nanuky, které osvěží a uchvátí nejen děti, ale i dospělé. Těšit se můžete také na ohlédnutí za naprosto nezapomenutelným 7. ročníkem Apetit pikniku. Apetit, napsáno s chutí.