Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
3,2 (71x)
5. 11. 2019
Pohár koňaková špička
Apetit
Pohár koňaková špička
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
3,2 (71x)

Pokud je vaším favoritem koňaková špička, pak tento pohár je přesně ten pravý recept pro vás. Stejná syntéza chutí avšak s nesrovnatelně jednodušší přípravou! Přesvědčte se sami. Je to ideální dezert do skleničky nejen na nejrůznější oslavy, ale také jako rychlý dezert k odpolední kávě. Připravte si pohár koňaková špička a objevte jeho skryté kouzlo.


Nezhasínat obrazovku
Na 6–8 pohárů
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 6–8 pohárů
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 5090 kcal
  • Bílkoviny 59 g
  • Sacharidy 269 g
  • Tuky 424 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,2/5

Hodnocení receptu

3,2/5
(71 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Tiramisu poháry bez vajec

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/11

V listopadu už se ochlazuje a my se začínáme poohlížet po hřejivých a hutných jídlech, která nám dodají energii v následujících sychravých měsících. Opouštíme lehké letní saláty a zmocňuje se nás chuť na něco vydatnějšího. Není divu, že naši předkové slavili touto dobou hned několik posvícení. Vzdali jsme jim hold variací na martinskou husu v podobě noblesní galantiny. A protože letos slavíme sto let od vzniku republiky, připravili jsme celé číslo v česko-slovenském duchu. Na některé tradiční recepty jsme se podívali novýma očima, a tak v Apetitu najdete třeba klasické dezerty z cukrárny přeměněné v poháry plné chuti. K jiným receptům se vracíme s pokorou a nostalgií, ať už jsou to hrnkové buchty na plech, které nás rázem přenesou do máminy kuchyně, nebo třeba škubánky či čočková polévka, které poslouží jako ochutnávka z naší chystané kuchařky Česko & Slovensko z edice Best of Apetit. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články