Pokud je vaším favoritem koňaková špička, pak tento pohár je přesně ten pravý recept pro vás. Stejná syntéza chutí avšak s nesrovnatelně jednodušší přípravou! Přesvědčte se sami. Je to ideální dezert do skleničky nejen na nejrůznější oslavy, ale také jako rychlý dezert k odpolední kávě. Připravte si pohár koňaková špička a objevte jeho skryté kouzlo.
Suroviny
Na recept
- Energie 5090 kcal
- Bílkoviny 59 g
- Sacharidy 269 g
- Tuky 424 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/11
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2018/11
V listopadu už se ochlazuje a my se začínáme poohlížet po hřejivých a hutných jídlech, která nám dodají energii v následujících sychravých měsících. Opouštíme lehké letní saláty a zmocňuje se nás chuť na něco vydatnějšího. Není divu, že naši předkové slavili touto dobou hned několik posvícení. Vzdali jsme jim hold variací na martinskou husu v podobě noblesní galantiny. A protože letos slavíme sto let od vzniku republiky, připravili jsme celé číslo v česko-slovenském duchu. Na některé tradiční recepty jsme se podívali novýma očima, a tak v Apetitu najdete třeba klasické dezerty z cukrárny přeměněné v poháry plné chuti. K jiným receptům se vracíme s pokorou a nostalgií, ať už jsou to hrnkové buchty na plech, které nás rázem přenesou do máminy kuchyně, nebo třeba škubánky či čočková polévka, které poslouží jako ochutnávka z naší chystané kuchařky Česko & Slovensko z edice Best of Apetit. Apetit, napsáno s chutí.