Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 50 min
4,2 (33x)
24. 3. 2016
Placky Marikľe
Apetit
Placky Marikľe
Apetit


Velmi snadné
< 50 min
4,2 (33x)

Placky Marikľe jsou rychlé, křupavé a vonící jednoduchými ingrediencemi. Pečou se nasucho, jsou tedy lehounké! Marikľe z mouky, kefíru a soli připravíte během chvíle a pak už jen stačí vytrvat u jejich opékání. Výsledkem jsou úžasné moučné placky, které můžete jíst samotné nebo jako přílohu třeba k polévce. Těsto můžete připravit třeba hned, protože na recept vám vystačí suroviny, které má většina z nás doma běžně k dispozici i bez velkého nákupu.


Nezhasínat obrazovku
5
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

5
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 407.6 kcal
  • Bílkoviny 10.2 g
  • Sacharidy 75.4 g
  • Tuky 7.2 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Jan Mišurec, z vydání Apetit 2005/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(33 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/3

Březen 2005

Související články

shutterstock_2462123559.webp

Už žádné měkké hranolky! Mýty o lžičce mouky i skutečné tipy od profíků, díky kterým si pochutnáte

Nejen na internetu koluje spousta zaručených triků na dokonalé hranolky. Jeden z nich radí přidat do horkého oleje lžíci mouky pro extra křupavost. Zní to zajímavě, ale má to háček. Žádný respektovaný kuchařský web, ať už český, nebo zahraniční, tento postup nedoporučuje. Pojďme se podívat, v čem spočívá skutečné kouzlo zlatavých a křupavých hranolek a proč je fígl s moukou spíše krokem vedle.