Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
4,2 (40x)
13. 11. 2023
Ořechové pusinky
Apetit
Ořechové pusinky
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
4,2 (40x)

Přeneste se s námi do doby První republiky, kdy se cukroví peklo hlavně z ořechů a bílků a bylo vzácné. Ořechové pusinky pouze ze 4 surovin jsou dokonalý příkladem tehdejší jednoduchosti a elegance. Zaujaly i Pavla Berkyho, který vám k receptu natočil i videopostup. 


Nezhasínat obrazovku

Porce

40
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

40
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 99.68 kcal
  • Bílkoviny 2.45 g
  • Sacharidy 7.7 g
  • Tuky 6.58 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(40 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Šárčiny pařížské rohlíčky

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/12

Prosincový Apetit, nejočekávanější vydání roku, vychází už 16. 11. Na jeho stránky jsme sepsali vše, co budete potřebovat k prožití těch nejkouzelnějších Vánoc. Z perníku upečeme stromeček, chaloupku i adventní kalendář. Máme pro vás spoustu tipů na dárky, včetně těch jedlých. Helena Fléglová vás například ve své Cukrářské akademii zasvětí do tajů čokolády a ukáže vám, jak na luxusní pralinky. Péct cukroví budeme hned dvakrát – nejdříve v duchu prvorepublikových tradic a elegance, podruhé pak s Mirkou van Gils Slavíkovou z její kuchařky Štědré a voňavé. Vyhneme se všem potenciálním zádrhelům a díky vánočkovému manuálu na stůl postavíme dokonalou vánočku. Stačí pár triků a štědrovečerní menu připravíme tak, aby chutnalo malým i velkým. Další sváteční dny můžete blízké pozvat na husí, vepřovou či dýňovou pečínku či na luxusní svíčkovou. Tu díky receptu krok za krokem zvládnete i v případě, že jste ji doteď odkládali. Nejen svátečními pokrmy je ovšem člověk v prosinci živ, a proto jsme sepsali i mnoho rychlých lahodných nápadů na obědy a večeře, které vás zasytí a zahřejí. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Medové pracny

Cukroví první republiky: Křehká chuť tradice, která přežila dodnes

Ve 20. a 30. letech minulého století, kdy se psal hlavní příběh 1. Československé republiky, bylo cukroví symbolem pohostinnosti, elegance a umu tehdejších hospodyněk. Správná hospodyňka měla napečeno minimálně sedm druhů, od každého pár kousků, protože cukroví bylo hlavně pro návštěvy. Inspirace se čerpala z kuchařek, ale i z rodinných tradic předávaných mezi generacemi.